>

Vinkøleskabe

Caso WineMaster Touch A One 44

Kitchentime.dk
Sidst opdateret: 02.01.2020

Købsguide til Vinkøleskabe

Hvordan køber du det bedste vinkøleskab?

For det første er vi vant til, at man langt fra kommer al slags vin, man kommer på køl. Og det  kræver faktisk, at du er lidt af en vinkender for at vide, om dine vine har godt af at komme på køl eller ej. Når du skal træffe beslutningen, om du skal købe et vinkøleskab eller ej, skal du forholde dig til følgende:

- Har du vin, du ønsker at opbevare i flere år, og har du tjekket, at den type vin egner sig (det vil sige udvikler sig positivt), når den lagres?

- Har du en stor nok vinsamling til, at det kan betale sig. Du skal nok minimum have 150 flasker vin, og de skal som hovedregel ikke koste under 150 kroner flasken.
Billede af vinkøleskab
- Vin skades, hvis det opbevares i mere end 25 grader. Men har du et sted i dit hjem, hvor der på intet tidspunkt bliver koldere end 5 grader eller varmere end 25 grader, behøver du ikke et vinkøleskab. Har du derimod ikke, kan du have brug for det.

- Et vinkøleskab sikrer, at du altid holder dine vine på en bestemt temperatur. Går du op i dette, er det en god ide med et vinkøleskab.

Hvis du kan nikke genkendende til nogle af disse punkter, bør du anskaffe dig et vinkøleskab. Du har også den mulighed at indrette et vinrum, som man gør det med vinkældre. Rummene er isoleret, så temperaturen og lyset der er, som det skal være. Men det kræver selvfølgelig en del plads, og vinkøleskabet er derfor et pladsbesparende alternativ, der dog koster dig i strøm.

Forskellige typer vinkøleskabe

Det bedste vinkøleskab skaber kvalitet samtidig med, at det præcist dækker dit behov. For at kende dit behov, skal du kende dine vine rigtig godt. Det er meget forskelligt, hvilken temperatur vine bør opbevares i, for at de smager bedst. Men når du har fundet frem til, hvad dine vine har bedst af, kan du vælge mellem tre typer af vinkøleskabe: Singlezone, Dualzone og Multizone.

Singlezone er et opbevaringsskab, der kun kan stilles til en fast temperatur. Det minder derfor til forveksling om et almindeligt køleskab. Der er altså ingen ventilator, der cirkulerer luften rundt i skabet. Skabet er oplagt, hvis du ikke har tænkt dig at servere vinen direkte fra det, og generelt holder det lukket det meste af tiden.Det er altså et opbevaringsskab og ikke et serveringsskab.

Dualzone er et skab, hvor der er forskellig temperatur i henholdsvis den øverste og nederste del af skabet. Skabsdelen er adskilt af en plade i midten. Det er et ideelt serveringsskab, hvor du f.eks kan opbevare rødvin i den ene del, hvor temperaturen er noget højere, end den ende hvor du opbevarer hvidvinen eller champagnen.

I multizone skabet bliver en temperatur stillet foroven og forneden. Via en ventilator cirkuleres luften rundt i skabet, så top og bund vil have de angivne temperaturer, mens midten vil have en temperatur. der er en mellemting mellem de to. Igen er skabet et godt serveringsskab, hvor du kan have vine, der har brug for mange forskellige temperaturer.

Du finder her vinkøleskabe fra anerkendte producenter på området, som f.eks. Amphora, Miele, og Smeg.

God fornøjelse med søgningen på vinkøleskab.

Du finder andre hvidevarer til de bedste priser her.