>

Emhætter

Eico Ecoline W

Lavprishvidevarer.dk
Sidst opdateret: 19.01.2020

Købsguide til Emhætter

En klassiker - enhætten larmer og suger alt for lidt

Der er mange mennesker, der brokker sig over deres emhætte. "Den larmer for meget og suger for lidt!", siger de. Vores købsguide giver dig nogle gode råd til, hvordan din emhætte kommer til at virke bedst. Opsugningskapaciteten er selvsagt alpha omega for, om du er tilfreds med din emhætte eller ej, og undersøgelser viser, at 7 ud af 10 danskere synes, deres emhættes opsugningsevne er for dårlig. Det er jo virkelig en utilfredshed, der er til at tage og føle på.

Når udsugningsevnen er for ringe, er det ikke svært at regne konsekvensen ud. - Madosen fosser ud i køkkenet og efterlader skidt og lugt i rummet, hvilket på længere sigt kan skade lokalet og gøre det ubehageligt at opholde sig i. Fedt og mados sætter sig i møbler, boligtekstiler og det er virkelig et problem, man bør tage sig af med det samme, hvis dette er tilfældet. Men hvordan kan du undgå at anskaffe dig en sådan emhætte? Her er nogle gode råd, der kan hjælpe dig med at holde dit køkken så frit for mados som muligt...

En emhætte med ekstern motor suger bedst

Generelt har mangel på opsugningsevne og for højt støjniveau været den helt store udfordring for alle producenter af emhætter. Hvis du vil optimere din risiko for at få en larmende og ineffektiv emhætte, skal du anskaffe dig en emhætte med ekstern motor, hvor motoren er placeret et andet sted (kunne f.eks. være på loftet).

Denne løsning giver dig en bedre udsugning og mindre støj, så du slår to fluer med et smæk. En anden ting, der også har betydning for emhættens effektivitet, er dens form. Emhætter med tragt, også kaldet omfang, der nærmest går ned over kogepladerne giver en mere effektiv udsugning af damp og mados end de emhætter, der har en flad udformning.
Billede af emhætte
Lige såvel som en dårlig udsugningsevne kan være et irritationsmoment, er et for højt støjniveau det mindst lige så meget. Ifølge eksperter må en emhætte ikke have et støjniveau, der når over 50 decibel, men reelt set er der mange emhætter på markedet, der ikke lever op til denne standard. Ved at spørge forhandlerene kan du sikre dig, at din nye emhætte lever op til standarden, og at du ikke kommer hjem med en for støjende og genererende emhætte.

Rengør fedtfiltret og benyt de bagerste kogeplader

Hvis du er utilfreds med din emhættes udsugningsevne men ikke ønsker at skifte den ud, kan du med fordel prøve at rense filtret med jævne mellemrum og se, om det ikke gør underværker, så længe filtret holdes rent. Fidusen med overvejende at bruge de to bagerste kogeplader på komfuret begrundes med, at emhætten ofte ikke dækker de to forreste kogeplader godt nok. Derfor er der jo ikke noget at sige til, at madosen ikke suges ind i den.

Kelkoos vareoversigt tilbyder dig emhætter fra nogle af markedets bedste producenter indenfor hvidevarer. Således finder du mærker som Gorenje, Themex, Brandt, Electrolux, Asko med flere på listen. Med de rette mærker mindsker du risikoen for at anskaffe dig en dårlig emhætte, hvad udsugningsevne og støvniveau angår.

God fornøjelse med søgningen!