>

Ure

Ure produkt guide

Din nye viden om ure, dameure samt herreure.

Velkommen til Kelkoos vareoversigt over ure. Uret er blevet uundværligt for os i en tid, hvor tiden ofte er en faktor, vi løber om kap med. Og samtidig med at vi kan holde øje med tiden, er uret også blevet et smykke, der pryder vores arm, som et armbånd gør det. Du finder her et bredt udvalg af ure fra det udsmykkede og meget feminine ur og det elegante kvalitetsskinnende herreur til dykkeruret og det mere enkelte hverdagsur.
Og tiden er helt sikkert passé, hvor det at gå med ur kun handlede om at holde øje med tiden. Vores ur hjælper os med at se smarte, mode og tidsbevidste ud, og dets funktioner skal gerne matche de præcise krav, vi har til det.
Billede af ur
På produktlisten finder du ure, der varierer i pris fra de meget billige, der ikke koster mere end et par hundrede kroner til de dyrere ure, der kan komme op i adskillige tusinde kroner, hvis du leder efter de dyreste. Du kan også finde elektroniske ure med quartz (ure der bruger en elektronisk osciliator reguleret via quartz krystal). Uanset hvilket ur du søger, har du rigtig gode chancer for at finde det til markedets bedste pris her på Kelkoo.

Et ur er mange ting...

Et analog ur er et ur, der bruger visere til at vise tiden. Som du ved, er der typisk en viser, der viser minutter og en, der viser timer, og derudover kan sekundviser også forekomme, selv om den også ofte udelades i urskiven.

Nogle ure er vandtætte og andre ikke. Urets "vandtæthed" betegnes ATM (atmosfærens overtryk). Hvis du skal bruge et dykkerur, skal du sørge for, at uret har mindst 10 ATM, hvilket betyder, at du kan befinde dig op til 10 meter over havets overflade, og uret holder stadig tæt. Og hvis du reelt skal ud og dykke i havet, anbefales det, at dit dykkerur er på 20 ATM.

Der findes også den type ure, der kaldes chronograph ure, hvilket er ure med seperat urværk, som for det meste bruges til tidstagning. Chronometer er derimod et ur, der er blevet gennemtestet under fremstillingen og derfor bør være høj kvalitet, hvad angår pålidelighed og præcision. For at uret kan få denne specielle kvalitetsstempling, skal det igennem den såkaldte schweiziske COSC – Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres.

Når du f.eks. ser herreure eller dameure, med datovisning, så kaldes dette en komplikation og ikke en feature. De lidt dyrere ure kan have en komplikation, som hedder GMT (Greenwich Mean Time). Det betyder, at urene kan vise tiden i to eller flere tidszoner. Denne funktion i uret er selvsagt velegnet for dig, der rejser meget.

Hvis du arbejder eller ofte befinder dig et sted, hvor uret nemt kan blive udsat for slag og stød, kan det anbefales at anskaffe dig et ur med "Double Security", som er en garanti for, at uret kan modstå kraftige stød. Et eksempel på ure med denne funktion er Maurice Lacroix herreure og dameure, som første gang kom på markedet og hvis første modeller blev testet ved at blive kastet ned fra 6. sal.

Du kan også tænke på miljøet, når du køber dig et ur. Eco driver ure er lysdrevne og virker via mini lysceller. Energien kommer fra solen, og den opsamles i lithiumbatterier, hvilket betyder, at du ikke skal skifte batteri løbende.

Dit ur kan ikke bare hjælpe dig med at holde øje med tidspunktet i øjeblikket. Du kan også vælge ure med en såkaldt evighedskalender, hvor du kan se måneders længde, skudår etc.

Urets mange dele og funktioner

Hesalit er en bestemt type plexiglas, som kun ses som glastype hos Omega ure, Hesalit har den fordel, at det faktisk ikke kan splintres. Det er dog ikke alle Omega ure, der er fremstillet med hesalit glas, men du kan være evigt forvisset om, at astronauterne har et sådant armbåndsur om armen, når de forlader Jorden og drager til det ydre rum. Derude er trykket nemlig så højt, at hesalit glas er nødvendigt for, at urglasset ikke skal sprænges.

IP-Coating er en overfladebehandling, som primært anvendes på rustfri stål. Denne behandling udføres ved hjælp af varme, elektricitet og kemikalier og er afgørende for urets udseende og holdbarhed.Ure, der har gennemgået denne behandling, er bl.a. ure fra Rosendahl. De fleste kvalitetsure er i dag fremstillet af mineral- og safirglas. Mineralglas er modstandsdygtigt, når det kommer til at modstå ridsning og safirglas siges at være ridsefrit.
ur
På toppen af de "gammeldags" klassiske ure fandt du kronen. Det er navnet på den lille skrueknap, du både kan starte og stoppe uret med, og hvor du indstiller tiden på analog ure.
Tourbillon er en komplikation, der udligner jordens tiltrækningskraft, hvilket gør urværket ekstremt præcist. Tourbillondelen er indkapslet for sig selv, så det er helt adskilt fra selve urværket.

Urværk er herreure og dameurets alle 120-600 mekaniske dele. Hvor mange dele ure har, er op til producenten og urmodellen. Ur kapsel eller ur kasse er betegnelsen for urets skal. Urkapslen har til formål at beskytte selv urværket.

Urkransen – (toppen af kransekagen) er den krans der sidder omkring ur kassen. Urkransen ses tit på dykkerure, hvor den kan drejes, hvilket skal fungere som tidstager, når du dykker ned under havets overflade.

Hvad enten du søger et ur fra Armani, Citizen, Dolce & Gabbana, Gucci, Seiko eller Puma, vil du finde det helt rette ur her i vareoversigten.

Rigtig god fornøjelse med søgningen på det helt rigtige ur til markedets bedste pris.