>

Digitale Fotorammer

Købsguide til digitale fotorammer

En digital fotoramme - lad dine billeder komme til deres ret

Efter det digitale kamera så dagens lys, har vi danskere virkelig skruet op for det antal billeder, vi tager i alle tænkelige situationer til hverdag og ved særlige lejligheder. Desværre ender billeder ofte på computeren, hvor vi ikke rigtig ser på dem, hvilket er synd. Med en digital fotoramme får du langt større glæde af de mange gode billeder, du har taget af livets uforglemmelige øjeblikke.

Navnet indikerer sådan set præcist, hvad en digital fotoramme er. Det er en billedramme, der kan vise dine digitale billeder. Gennemsnitsprisen på en digital fotoramme ligger i dag på ca. 300 kr.

Praktiske oplysninger om den digitale fotoramme

Alle digitale fotorammer viser dine fotografier ganske udmærket. Dog har de billigste fotorammer en betydelig lavere opløsning, hvilket er kun 480x234 pixels i sammenligning med de dyre rammers 1024x768 pixels. Der er altså betydelig forskel på kvaliteten mellem dyre og billige digitale fotorammer. Der er også stor forskel på, hvor meget indbygget hukommelse der er i de enkelte rammer og dermed, hvor mange billeder de kan lagre ad gangen. Når hukommelsen er indbygget, behøver du ikke tilslutte en ekstern harddisk, når billederne skal lægges ind. Endvidere er de nyere modeller af digitale fotorammer kommet med mange nye funktioner. F.eks. er der indbyggede højtalere i nogle, så du kan lægge underlægningsmusik på det lille diasshow, rammen viser med dine billeder. Fotorammen fungerer derved som en slags mp3-afspiller.

De mest avancerede modeller indenfor digitale fotorammer kan sågar afspille film. Du kan f.eks. tage dem med i bilen, hvis du sidder på bagsædet og vil nyde en film under køreturen. Desuden er der, stadig på de mere avancerede udgaver, forskellige billedoptimeringsprogrammer, hvori du kan regulere farve, lyssætning og kontrast forhold i billederne, så du viser dem med forskellige effekter på.
Billede af digital fotoramme
Og så er der de modeller, der nærmest redigerer ”fejl” i billederne, så røde øjne f.eks. fjernes, inden billedet vises.

Populære mærker indenfor digitale fotorammer er producenter som Kodak, Philips og Sony.

Trådløs overførsel og andre funktioner for den digitale fotoramme

De nyeste modeller indenfor digitale fotorammer, der kommer på markedet i øjeblikket, har også ofte trådløst netværk indbygget. Det betyder, at du kan streame billeder, musik eller film direkte fra nettet ned på rammen. Du kan også kombinere visse modeller med dit mail program, så du kan sende billeder direkte hjem til billedrammen fra en ferie per mail eller måske sms.

Sidst men ikke mindst er der også nogle modeller indenfor digitale fotorammer, som du kan bruge som ur eller kalender. Således kan du udskifte kalenderen på kontoret med en digital fotoramme eller måske sætte den i stedet for clockradioen inde i soveværelset og indstille din ramme til at vække dig om morgenen.

God fornøjelse med søgningen på den rette digitale fotoramme