>

Børnesko

Købsguide til Børnesko

De første børnesko

Hos børn er der fart over feltet. Børneskoene flyver af og på, og det er i reglen de mest beskidte steder af legepladsen, hvor det er sjovest at opholde sig. Børnenes fødder vokser også hurtigt og de har ikke lige så let ved at beskrive hvor det klemmer eller gør ondt. Dette stiller selvfølgelig store krav til børnenes fodtøj. Hvis du har brug for et par ord med på vejen inden du shopper sko til dine børn, kan denne købsguide måske hjælpe!


børnesko


Overordnet set, handler shopping af børnesko først og fremmest om pasform, udformning og funktion. Moden må komme i anden række, men det er dog stadig muligt at finde noget for enhver smag. Udvalget af sko til de små er større end nogensinde.

Find den rigtige størrelse

Inden du køber er det vigtigt med de rigtige mål på børnenes fødder. Sørg for at måle begge fødder og brug eventuelt en skomåler. Størrelsen på børns fødder kan variere op til en halv størrelse og du skal selvfølgelig søge efter en skostørrelse der matcher den største af fødderne. Sørg for at barnet står op når du måler. Skub hælen op mod f.eks. en fodliste og sørg for at hælen er plantet solidt i gulvet.


 Vannglass


Hvis du måler dine børns fødder med 2-3 måneders mellemrum kan du være på forkant med udviklingen og få en fornemmelse for hvilken skostørrelse de skal bruge på det næste par børnesko.


I forhold til størrelsen på børneskoene kan man bruge reglen om én tommelfingers bredde fra storetåen, som guideline. Sørg for at købe de sko der passer bedst og lad dig ikke friste, til at vælge et par børnesko der går ét nummer større. Iklæd barnet begge sko, og hold øje med, at hælen sidder fast i skoen når hun eller han går og løber. Dette er vigtigt da barnet ellers risikerer at få vabler.

Hvilke materialer?

Dit barn har lige som voksne brug for forskellige sko til forskellige årstider. Først og fremmest er det værd at tænke over hvilket materiale skoene er lavet af.


Der er fordele og ulemper ved de fleste materialer. Membranerne som f.eks. gore-tex er gode til at holde vandet ude, men gør også at skoene tørre langsommere end sko i stof og læder. Omvendt vil stofsko lettere misfarves, efterhånden som imprægningeringen slides, og sko i læder og andre naturmaterialer kræver generelt lidt mere vedligeholdelse. I forhold til sålen, skal sko til småbørn være helt fleksible! Kig også efter under skoen og sørg for at der er et godt mønster, så børnene kan stå fast!

Tilbehør & Pleje

Strømper

Det fulde potentiale af dine børns sko (og dine egne for den sags skyld) fuldendes med et par gode strømper. Uld sørger for varme og strømper af bomuld- og syntetiske materialer er mere holdbare. 100% rent uld kan absorbere ca. 40% af sin vægt i væske, uden at det går ud over dens evne til at holde på varmen. Til sammenligning er det. ca. 6% for bomuld og syntetiske materialer er her helt nede på 2%. Det optimale kompromis er en blanding af uld, bomuld og syntetiske fibre i samme strømpe. Om vinteren kan du med fordel bruge uld inderst og noget mere slidstærkt som yderste lag.Strømper


Pleje og vedligeholdelse

Skos levetid kan forlænges gennem korrekt pleje og vedligeholdelse. Dette gælder måske især for dine børns sko. Sørg for at imprægnere skoene inden dine børn tager dem i brug, og fortsæt herefter vedligeholdelsen løbende. Sko holder desuden længere hvis de får lov til at tørre helt efter de har været våde eller fugtige.


Inden imprægnering tøres skoene over med en fugtig klud og alt skidt fjernes. Brug herefter et plejemiddel der passer til skoenes materiale. Til lædersko kan du finde en egnet skocreme, der først gnides ind i læderet, feks. med en aflagt bomuldsok. Efterfølgende poleres læderet og skocremen med en bomuldsklud eller en gammel t-shirt. Pas på med typer af læder der ikke er glatte, som f.eks. ruskin, nubuck eller velourskind. Her er målet primært at imprægnere læderet så det bliver vandtæt.


Sneakers og sportssko tørres over med en fugtig klud og renses for skidt. Selv om det er fristende bør du undgå at bruge vaskemaskinen da skoene kan miste deres form og det er også hårdt for gummiet og de steder på skoen der er limet. Tjek under alle omstændigheder, om der er vaskeanvisninger til produktet.


Børnesko der er lavet af Gore-Tex eller andre membraner har som sådan ikke behov for specialpleje. Membranen befinder sig mellem ydermaterialet og skoens foer, så valg af plejemiddel skal altid være baseret på ydermaterialet. Det er dog stadig vigtigt at vælge en spray eller skocreme der ikke er silicone-baseret, da dette stopper membranen til. Sørg for at gore-tex eller ordet “membran” er angivet på plejeproduktets deklaration.Skocreme

Fordele ved netshopping

Når du køber børnesko via Kelkoo er den åbenlyse fordel selvfølgelig, at du får præsenteret et kæmpe udvalg fra flere forskellige butikker samtidigt. Du får overblik og kan tilmed sammenligne priserne på de forskellige produkter. Endelig er det muligt, gennem brug af Kelkoos søgefiltre, at nedbringe antallet af muligheder til netop det du leder efter.


Ud over den grundlæggende sikkerhed, som den danske købelov giver dig som netshopper, kan der være ekstra fordele at hente hos de enkelte butikker. Nogle butikker tilbyder gratis returnering af dine vare og hos andre er fragten tilmed inkluderet i prisen. Nogle butikker tilbyder også prisgaranti så du er sikret det bedste tilbud. Du har med andre ord mulighed for at prøve flere forskellige par, hjemme i stuen og returnere dem der ikke passer, eller de som havde den forkerte farve, når det kom til stykket.