>

Udklædning & partytilbehør

Oktoberfest brille

Solbriller4you
Sidst opdateret: 27.02.2020

Zone Party Zone, Festartikel

Legetøjseksperten.dk
Sidst opdateret: 27.02.2020

Kelkoos købsguide til Udklædning og partytilbehør

Klæder skaber folk

Mange mennesker, og i særdeleshed børn, elsker at klæde sig ud, og der kommer i løbet af året flere særlige lejligheder, hvor det er godt at have et kostume i gemmeren, man kan bruge til udklædning. Heriblandt er der for det første fasteval og i de senere år også Halloween, som begynder at fejres mere og mere i Danmark.

Billede af klovnedragt

Men det er ikke kun disse to traditionsrige stunder, hvor man klæder sig ud. Hvad enten dine børn skal holde fødselsdag og synes, det kunne være sjovt at bede gæsterne om at komme udklædt, eller du selv holder en kostumefest for vennerne, kan man sagtens få brug for udklædningen oftere. Når det er Halloween, er det meget de skræmmende kostumer, der skal frem. Til jul kan det være, du skal bruge et et nissekostume, hvis du måske stemmer dørklokker og synger julesange. Der er mange muligheder for, hvordan udklædning kan gøre det daglige liv en smule sjovere.

Udklædning til fastelavn

Den største udklædningstradition herhjemme er selvfølgelig fastelavn, der afholdes i februar måned. Hvis du har børn eller blot tænker tilbage på dengang, du selv var et barn, kender du til traditionen med tøndeslagning og de mange udklædte fastelavnsgæster. Der kører ikke noget bestemt tema for fastelavn, og børnene kan komme i lige præcis den udklædning, de synes.


Dog er der tendens til, at det er de populære tegnefilmshelte, stereotyper fra eventyrerne og andre klassiske udklædninger, der synes at dominere. Således vil der altid komme en pige i et prinsesse eller fe kostume, og der vil helt klart være drenge, der er udklædt enten som Superman, Batman, Spiderman og lignende heltefigurer.


Når du spørger dine børn, hvad de vil være til fastelavn, har de helt sikkert et klart svar parat til dig, og du kan altså også finde udklædning i alle afskygninger, så der er noget for enhver smag.

Halloween

Halloween er som bekendt en amerikansk tradition, der dog stammer fra en keltisk tradition om, ved brug af lys og skræmmefigurer, at skræmme onder ånder bort. I denne forbindele har den amerikanske Halloween tradition meget til fælles med vores fejring af Sankt Hans aften. Halloween afholdes om efteråret, når den mørke tid for alvor er over os.

Billede af Pippi kostume

Og lige såvel som vi bør sætte skræmmefigurer ved hoveddøren og i vinduerne, skal vi selv klæde os ud som hekse, trolde, vampyrer, varulve og hvad man ellers kan komme i tanke om af uhyggelige væsener. Børnene går derefter udklædt fra dør til dør og tikker slik hos folk med den trussel om, at de vil skræmme dem, hvis de ikke er gavmilde med slikposen.


Hvad enten du selv holder Halloween (Alle Helgens aften, som det hedder på dansk), vil du med sikkerhed opleve, at flere og flere børn fremover går og stemmer dørklokker med deres kostumer på, og der hænger flere og flere hekse og trolde i folks vinduer. Så hvorfor ikke følge strømmen og indkøbe et halloween kostume næste gang.

Udklædningsfest og maskebal

Hvis du har prøvet at være til en kostume fest, vil du med sikkerhed kunne skrive under på, at det er meget underholdende. Det kan enten være en temafest, hvor man skal komme som sin yndlings filmhelt eller måske i tøj, der er alt for småt. Uanset hvad temaet er, vil du kunne finde en masse sjove og kreative kostumer her på vores produktliste over kostumer.


Det er også en god ide til den næste børnefødselsdag, da de fleste børn synes, det er meget underholdende at klæde sig ud. Så får I stuen fuld af politibetjente, prinsesser, superhelte og hvad ungerne ellers kan finde på af sjove udklædninger.


Hvis du endnu ikke har oplevet at være til maskebal, bør du i høj grad glæde dig til den første gang, du får lov til det. Alle gæster kommer udklædt og er iført masker, og selv om det er dine nære venner og bekendte, kan du muligvis ikke genkende dem på grund af masken. Glæd dig til en sjov og mystificerende aften sammen med alle de maskeklædte mennesker.

Karneval og glade dage

Til byfester og andet er det også tit set, at institutioner som børnehaver, fritidshjem, skoler med mere går karneval, hvor alle er udklædt. Nogle gange laver børnene selv kostumer i deres daginstitution, men det kan også sagtens være, de kommer hjem og efterlyser et kostume. I sådan en situation er du også kommet til den helt rigtige side her på Kelkoo, og vores kategoriside vil hjælpe dig og dit barn til at finde det helt rigtige kostume.


Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med din søgning på kostumer og udklædning her på Kelkoo!