Dametøj

Købsguide til Kjoler

En kjole til enhver anledning

Noget feminint og farverigt til dans natten lang

Når du køber en kjole til en aften på dansegulvet med vennerne, er det faktisk vigtigt at tænke lidt I komfort. De fleste kvinder lider gerne for skønheden, men det bliver et mareridt, hvis for eksempel dine sko gnaver, eller din kjole sidder for stramt til kroppen, så du dårligt kan bevæge dig. Blomstret kjoler er super velegnet til denne aften. Det er en god ide , hvis der er stropper i kjolen, så den bliver holdt oppe, når det går stærkt og musikken spiller.

Det er også en god ide, hvs den ikke er alt for lang, så du frit kan bevæge benene og vise dem smukt frem i de flagrende gevandter. Du kan sagtens danse med hæl på, men det er en god ide ikke at vælge de højeste og tyndeste stilletter. Om sommeren kan et feminint par sandaler, måske med nitter på, være et godt alternativ til den højhælede sko.

Den korte Coco cocktail kjole

Hvis du leder efter kjolen til loungen eller cocktail party arrangementet, bør du gå efter en kortere model. Cocktail kjoler skal skære over knæet på kvinden, og de er ofte enkle i designet. Du kan købe dem i alle mulige forskellige modeller og med forskellig snit. Du kan også vælge, om din kjole skal være ensfarvet eller være mønstret. Begge dele kan være meget smukt, men det er vigtigt, at din kjole matcher anledningen, så hvis det er et forretningsarrangement, ville jeg gå efter en ensfarvet kjole, der ikke vækker alt for meget opmærksomhed.

Høje hæle er perfekte til en cocktail kjole. Hvis du er i byen med vennerne, og I frekventerer et sted, der dyrker et mere rå look, kan høje sorte støvler også med held kombineres med den sarte og yndefulde kjole.


Klæd dig som en prinsesse til operaenVed særlige og sjældne begivenheder, hvor du virkelig har muligheden for at klæde dig ud som en filmstjerne, bør du helt klart udnytte det og give den fuld gas. Begivenheden kan være en stor fest, en tur i operaen, en gallaforestilling, en prisuddeling eller hvad det ellers kunne være. Ved lejligheder som disse bør du give dig selv lov til at stråle om kap med de kongelige.

Du kan evt. få dig en kjole med kappe eller sjal ud over, som en vaskeægte Disney prinsesse. De højhælede sko med åbning til tæerne går perfekt til et eventyr outfit som dette. Kjolen, der er lang bagved og kort foran, får også dine omgivelser til at associere til eventyrverdenen, hvilket får dig til at komme til ære. Hvis du har figuren og teinten til det, kan du også vælge en kjole med åben ryg, hvilket også udstråler eksklusivitet og elegance.

Elegance til brylluppet

Hvis du skal til bryllup, er det en gylden hovedregel, at du ikke må overstråle burden. Derfor bør din kjole ikke være hvid, og du bør generelt holde dit look relativt enkelt, selv om stadig smukt og elegant. Dit outfit kommer selvfølgelig meget an på, hvor henne bryllupsfesten bliver holdt, og om det er om dagen eller om aftenen. Generelt bør du heller ikke vælge dig den helt lange kjole, da det af nogle også godt kan opfattes, som om du er i gang med at konkurrere med bruden, og det kan vi jo ikke. Hvis det er et sommerbryllup, der bliver holdt i en have eller pavillion, kan du sagtens klæde dig smukt men også afslappet med en lys, kort og flagrende kjole og evt. nogle sandaler til, du snører op af benene.


Enkelt og charmerende til religiøse ceremonier

Ved religiøse begivenheder, som fx barnedåb, bør du være pænt og nobelt klædt. De er en gammel skik, at man skal lade armene være dækket, men den anses nu som noget gammeldags i dag, men det afhænger selvfølgelig også af de religiøse skikke. Dem bør du som hovedregel altid respektere, da det også er en måde at respektere værtsparret på. Nogle bruger sjaler over skuldrene, hvilket er en god ide, hvis kjolen ellers er lidt for åben. Og så bør kjolen ikke være kortere end til knæet og være holdt i et mat materiale og en neutral farve.

Andre tips til garderoben

Mat eller skinnende?


Når det kommer til materiale, er der selvsagt masser at vælge imellem. Som udgangspunkt er du mere casual, jo mat materialet i dit tøj er, men der kan selvfølgelig være undtagelser.
En god ide er at veksle i materialer i garderoben. Du vil blive træt af det, hvis alt dit tøj er bomuldstøj, men det er samtidig også behageligt og slidstærkt materiale, der egner sig godt til fritidstøj. Husk at følge vaskereglerne grundigt, så snart du står med noget materiale, der er mere sårbart. Og så gå efter naturlige materialer. Syntetiske materialer gør, at huden ikke kan ånde i dem, og de kan sjældent klarer særlig høje grader i vaskemaskinen.Vask og strygning – vær forsigtig

Som sagt bør du altid læse vaskeinstruktionerne før den første vask af et nyt stykke tøj. Selv om der er kommet rødvin på din yndlingskjole, kan du garanteret ikke vaske den ved 90 grader. Delikate stykker materiale skal ofte håndvaskes, og hvis det skal stryges, hvilket det måske heller ikke må direkte ned på stoffet, bør det være med et dampstrygejern. Men generelt vil det bedste være at sende denne slags beklædningsstykker til renseriet frem for selv at kaste sig ud i det.

Snittet

At være elegant betyder ikke nødvendigvis, at du skal have en kjole på med masser af monster, pailletter og diverse pynteting. Elegancen kan også nemt ligge i snittet på kjolen. Det er vigtigt, du vælger et snit, der passer godt til din figur. Hvis du for eksempel har lange ben, er det en god ide at vælge en kort kjole og omvendt.

Essential accessories

Hatten er tilbageLigesom brylluppet er kommet tilbage, er hatten det også. Den traditionelle brede hat, som mange kvinder bar til fester tidligere, er kommet retur i en mere struktureret udgave. Du kan købe hatte i bomuld, satin, strå, læder og meget meget mere, og den rette hat går perfekt sammen med en spadserdragt eller et business outfit (dame jakkesæt). Kombinerer du hatten med cocktail kjolen, er du til gengæld mere 70´er agtig.


Hår accessories: Blomster og krystaller

Accessories i håret er meget oppe i tiden, og hvad enten vi taler hårbånd, spænder, diademer eller noget helt fjerde, går det rent ind ved de feminine piger og giver dig det ekstra touch, der er brug for bade i det daglige og til aftenen i byen.

Hair is indulged with a new panoply of accessories like head bands, hair bands, clips, headdresses and tiaras. Opt for restraint or revel in flowers, feathers pearls or crystals.

Håndtasken – detaljen gør den store forskel

Når du vælger håndtaske til festen, bliver de ofte voldsomt reduceret I størrelsen i forhold til de håndtasker, du bruger til daglig. Når solen går ned, er det de små skinnende punge og håndtasker, der får pigerne til at trække ekstra opmærksomhed i deres retning.

Drømme Fodtøj

Højhælede sko symboliserer den sexede og selvsikre kvinde, og de ranker din holdning og får dine ben til at se længere ud. Du finder højhælede sko fremstillet i forskellige materialer, og du kan få dem i alle regnbuens farver. Højden på hælen afgør du også selv. Nogle kan komme helt op på de mest tårnhøje stiletter, mens andre bliver forskrækket, hvis hælen bliver alt for høj.

Ballarina sko kombinerer komfort og uskyldighed. Også her kan du få dem i alle materialer fra silke og satin til bomuld eller læder. Dine fødder ser feminine og elegante ud i de behagelige flade sko, og de passer både til kjolen og til dine jeans. Sandaler er også en mulighed, hvis vejret er til det, eller I opholder jer indendørs. I øjeblikket er det sandalerne med enten remme eller nitter, der er meget populære, og så gør det ikke noget, hvis sandalen kravler lidt op ad benet på dig og ikke nødvendigvis stopper helt nede, så de skaber et langt skaft. Sandalen kan både være casual men også vældig fin og elegant afhængig af, hvilken model du vælger naturligvis.

Rigtig god fornøjelse med at komme til at ligne en prinsesse!