>

CPU

Garmin Sugkoppsfäste

traeningsmaskiner.com
Sidst opdateret: 19.01.2020

Købsguide til CPU

Hvad står CPU for?

Man kan med rette kalde CPU for computerens hjerne. Betegnelsen er en forkortelse for central processing unit, og enheden består af millioner af transistorer, der har den fornemme opgave at få alle computerens øvrige enheder til at samarbejde. Via elektricitet passerer der spændingerne fra en enhed til den næste og derved samarbejder alle computerens små enheder, og resultatet er det, du ser på skærmen. Hovedordrerne udsendes altså fra en computers CPU, og derfor er den det vigtigste element i dit computersystem.

Dette er selvfølgelig forklaret en smule forenklet, da computeren er et meget avanceret stykke teknologi. Man kan også forklare enheden CPU som en multitaskende programmeringsenhed, der modtager data som input og sender dette data videre via computerens processor og derved producerer den ønskede handling. Processorer bliver mere og mere kompakte, og de findes også i dag i mikro udgave i et bredt udvalg af elektroniske gadgets som fx smartphones.

CPU styrer kontrolenhederne, der bestemmer datastrømmens retning samtidig med, at den registrerer information via clock distribition management. CPU består af tre dele: den arimetiske logikenhed, der udfører alle arimetiske og logiske operationer; kontrolenheden der samler instruktioner fra computerens hukommelse, afkoder dem og udfører dem og sidst men ikke mindst registrene, der er ansvarlige for at opdatere data.

Er det for svært at installere selv?

Hvis du aldrig tidligere har prøvet at installere hardware i din computer, råder vi dig til ikke at kaste dig ud i installeringen af din egen CPU. Selv om der skal relativt meget til, før man ødelægger noget, er det stadig sårbart materiale.

Et alternativ, hvis du alligevel ønsker at kaste dig ud i det, i stedet for at få en professionel til det, er at udprinte en installeringsguide på nettet. Der er lavet nogle udmærkede udgaver, som trin for trin hjælper dig gennem installeringsprocessen. Hvis du først kan installere CPU i din computer, har du fået en gurndlæggende forståelse for, hvordan computerens mange enheder arbejder sammen, og du kan fremadrettet installere andet hardware såsom grafikkort, lydkort, bundkort og lignende. I dette tlfælde er der helt klart tid og penge at hente i forhold til de, der er tvunget til at få professionelle til at installere computer hardware for sig.

Før du køber...

Der findes forskellige CPU enheder, og tricket er at finde den enhed, der får din maskine til at arbejde så hurtigt som muligt. Som det er tilfældet med alt anden teknologi, går innovationen også stærkt, hvad angår CPU enheder, og du kan i dag få CPU´er, der understøtter quad core og six core processorer, hvilket betyder en imponernede hastighed.

Der er mange nye mærker på markedet, men de mest populære modeller pt er CPU´er fra udvikler som Intel, AMD og Lenovo.

Det er vigtigt, du finder den rette CPU enhed, der kan giver dig de ønskede funktioner på din computer. Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med søgningen på CPU her på Kelkoo!