>

Grafikkort

Købsguide til Grafikkort

Introduktion

Velkommen til Kelkoos købsguide til graffikkort. Vi håber, denne guide kan hjælpe dig til at finde det rette grafikkort. Hvis du undersøger markedet grundigt, er det mere sandsynligt, du gør det helt rette køb. Her på kelkoo hjælper vi dig med at finde de bedste modeller indenfor grafikkort og også til den bedste pris. Guiden præsenterer altså ikke kun de forskellige typer af kort for dig, men vi ser også på sagen i forhold til pris.

Hvad er et grafikkort?

Har du nogensinde tænkt på, hvordan billederne gengives på computerskærmen? Det er grafikkortet, som er ansvarlig for det. Et grafikkort er et video-lagrings-kort, som kan installeres i bundkortet på en computer, der har lagringskapacitet til det. Alle computere har et integreret grafikkort, når du køber dem, men det er ikke alle grafikkort, der kan vise 3D format på højt niveau.

Du får altså en mærkbart forbredret billedkvalitet, hvis du vælger at købe et nyt og bedre grafikkort end standardkortet.

Der findes en bred vifte af grafikkort på markedet. Når du vælger modellen, bør du overveje, hvad du præcis skal bruge det til. Arbejder du med grafiske designs, er det vigtigt at opprioritere opløsning og lagringskapacitet, hvorimod det er  hastigheden, du bør fokusere på, hvis du køber et nyt grafikkort for at forbedre billedet, når du spiller computerspil. Har du derimod planer om at skulle videoredigere, skal du finde et grafikkort, der både giver dig høj hastighed og har høj lagringskapacitet.

Forskellige typer grafikkort

Grafikkort har forskellig lagringsstørrekse, og her på Kelkoo finder du kort fra de mindste på 32 MB til de største på 4 GB. Det er vigtigt at vide, før du køber dit nye grafikkort, at det skal være kompatibelt med dit PC system, da du kan risikere, at det overhovedet ikke fungerer, hvis du ikke sørger for dette.

Du skal også tjekke din computers grafikport. AGP porten er en normal port på mange computere, da de fleste grafikkort passer hertil. Imidlertid er forbindelsen ikke den hurtigste i verden, hvlket betyder, at et ellers lynende hurtigt grafikkort bliver gjort langsommere via forbindelsen. De fleste computere i dag har også den såkaldte PCI Express port, hvilket er en avanceret version af PCI porten, der findes på de fleste ældre computere. Grafikkort kan købes med 1 eller flere porte, så du enten kan tilkoble dem en billedskærm eller en almindelig projektor. Et grafikkort med digital videokameraudgang er det perfekte valg, hvis du vil tilkoble det til en fladskærm.

Grafikkortets hastighed

Det er mere vanskeligt at måle hastigheden på et grafikkort, end det er på en harddisk, RAM eller CPU. Der er forskellige faktorer, der spiller ind i denne sag. Det pågældende hardware i et grafikkort påvirker dets hastighed. Pixel pipelines har desuden også en afgørende for betydning for grafikkortets renderings hastighed. Jo flere pixels, jo hurtigere gengives billederne.

Tidsfrekvens måes i megahertz (MHz) og er antallet af klokcykler, som grafikkortet bearbejder per sekund. Det er en af de vigtigste faktorer, når det kommer til at bestemme et grafikkorts hastighed.

Mange producenter sælger grafikkort, men det er langt fra alle, der ved særlig meget om dem. Nogle producenter, der har flere års erfaring med lige præcis denne type vare, er navne som Asus, Gigabyte og XFX.

Rigtig god fornøjelse med søgningen på grafikkort her på Kelkoo.