>

Spilkonsoller

Købsguide til Spillekonsoller

Computerspil er blevet til verdens bedste form for underholdning

Alle børn i vores del af verden har stiftet bekendtskab med spillekonsollerne, og selv om nogle bliver mere afhængige end andre, er det en kendsgerning, at computerspil på de moderne spille konsoller stationære som håndholdte, betragtes af den yngste generation som noget af det bedste underholdning, der findes på denne klode. Og det er ikke kun børnene, der er vilde med at spille computerspil. Konsoller som Xbox 360, PS Vita og PlayStation 3 er bestemt egnet mindst lige så meget til legeglade voksne, der elsker gadgets og teknologi. Denne guide giver dig følgende en kort præsentation af nogle af de mest populære spillekonsoller, der findes på markedet for øjeblikket...

PlayStation 3 og PS Vita

PlayStation 3 er en af Sonys absolutte stoltheder og en af verdens mest solgte spillekonsoller pt. Stort set alle spiludviklere sørger for, at deres spil kan afspilles på PlayStationn 3, hvilket vil sige, at du altid kan spille de nyeste titler på konsollen. Udover at være en spillekonsol er PlayStation 3 også en bluray afspiller, og den overgår de fleste bluray afspillere i skarpheds kvalitet.
Billede af PlayStation 3
PlayStation 3 giver dig en super lækker grafik, der selvsagt giver dig en overmiddel billedkvalitet. Men det mest imponerende ved PlayStation 3 er dens multimediefunktioner med de mange tilslutningsmuligheder, hvor du kakn tilslutte både PSP og PS Vita til konsollen. Du kan bruge din PlayStation 3 til at spille spil, se film, høre musik, gå på nettet, se billeder med mere. Du har nærmest ikke brug for andet elektronik, hvis du har en PlayStation 3.

For nogle er det så vanedannende at spille computer, at du dårligt kan forlade din computer i hjemmet men bliver nødt til at tage den med dig. Hvis du har det sådan, vil du elske Sony PlayStation Vita. Ikke bare kan du spille de fedeste spil på denne håndholdt konsol. Du kan også se videoer og film, surfe på nettet, lytte til musik og lave dit eget fotoalbum, som du i øvrigt deler med dine venner. Tiden vil flyve afsted med god underholdning, og du er i stand til at have din PS Vita på dig, uanset hvor du befinder dig henne.

Sony PS Vita er efterfølgeren til Sony PSP (PlayStation Portable), og med Vita kom der en række nye features, der har gjort den til et underholdningssystem fremfor bare en håndholdt spillekonsol. Med PS Vita får du Wi-fi forbindelse og 3 GB, så du kan surfe på nettet, downloade musik og se film, uden du nødvendigvis behøver at befinde dig derhjemme.

Nintendo Wii og 3DS

Da Nintendo Wii så dagens lys, var en ny spilleform født. Wii konkurrede direkte med PlayStation 3 og XBox 360, da de tre konsoller udkom samtidig og på verdensplan slog Wii faktisk de to andre i antal solgte eksemplarer. Den bevægelsesfølsomme sensor er svaret på dette. Med Wii Remoten i hånden opfanger Wii konsollen dine bevægelser, og det er lige pludselig blevet sundt for kroppen at spille computerspil, da du får bevæget dig en hel masse. Senere udviklede Microsoft konkurrenten til Wii, Kinect til XBox, som opfanger dine bevægelser, uden at du behøver at holde remoten i hånden, men Wii blev ikke udkonkurreret af den grund.

Der er også udviklet mange børnevenlige spil til Wii, hvilket har gjort den til hele familiens konsol i modsætning til PlayStation og XBox.

Det samme kan man sige om 3DS også fra Nintendo. Den er efterfølger til den håndholdte spillekonsol DS, og forskellen mellem de to er primært det 3D format, du finder, i en ganske udmærket kvalitet på 3DS. Du spiller på to skærme på den lille konsol, som du akn have med dig overalt, og som er lige til at have i rygsækken. Nintendo har bl.a. udviklet Mario spil til 3DS, som virkelig har gjort den populær ved børnene helt bed til 4års alderen.

Microsoft XBox 360

Efterfølgeren til den første XBox fra Microsoft har integreret XBox live, hvilket nok er det mest unikke ved konsollen. Det betyder, at du kan spille online spil mod andre spillere, der har samme konsol og spil. Derudover er XBox 360 et multimediecenter på lige fod med PlayStation 3. Du kan alt fra at spille spil og se film til at oprette dit eget musik bibliotek på konsollen.

XBox 360 siges at være spillekonsollen for de voksne gamere, da der udvikles mange rollespil og actionspil til konsollen, der ikke er egnet for børn. Det betyder dog ikke, at det ikke kan lade sig gøre at købe børnevenlige spil til XBox 360.
Billede af XBox
Konsollen har desuden rygte for at have en formidabel lyd og en billedskarphed, der til forveksling minder om PlayStation 3 skarpheden. Mange erfarne gamere har forsøgt at bestemme, hvilken en af de to konsoller, der har det skarpeste billede, og de kan aldrig blive enige.

I 2012 har Sony, Microsoft og Nintendo alle insinueret, at nye konsoller er på vej til markedet, og bl.a. 3D effekten vil med sikkerhed komme i forbedret udgave... Indtil nu er det dog de nævnte konsoller, der er de mest populære.

God fornøjelse med søgningen på spillekonsoller.