>

Printere

Købsguide til printere

Printere

Når du skal købe en printer til din computer, har du to valg. Du bliver nødt til at vælge mellem en inkjet printer (blækprinter) eller en  laserprinter (farve eller sort / hvid). Selvfølgelig er dette en forenkling, men det er et godt sted at starte. Når skal vælge printer, skal du først og fremmest overveje, i hvilket omfang du skal bruge den. Skal du bruge en printer til hjemmet, eller skal den være placeret på en arbejdsplads?Når du er på udkig efter en printer, er det bedst at kigge efter et kendt mærke. Hewlett-Packard (HP) er generelt anerkendt som printerbranchens konge. Andre mærker med et godt ry, er Epson, Canon, Brother, Samsung og Lexmark. Der er hundredvis, hvis ikke tusindvis af modeller at vælge imellem, så start med at se på forskellen på en inkjet printer og en laserprinter, før du træffer din endelige beslutning.

Inkjet Printere

En almindelig printer til din computer bruger blæk til at udskrive dine dokumenter og fotos med. Dette bliver generelt kaldt en inkjet printer, i modsætning til en laserprinter, og den er billigere at købe men dyrere at bruge. En inkjet printer har 3 blækpatroner med de primære farver og en større patron til det sorte blæk. Dette er den mest populære type printer både i hjemmet og til kontor brug. Der er også mulighed for en printer med 6 blækpatroner til mere specialiseret arbejde, såsom MMS grafisk print med høj opløsning. Men hvis du udelukkende er interesseret i almindelig dokumentudskrivning med sort blæk, er en sort/hvid printer alt hvad du har brug for. En begynder inkjet printer til brug i hjemmet er ikke dyr i disse dage. Faktisk kan blækket være dyrere end selve printeren. Derfor er blækforbruget noget, du bør overveje, før du gør dit køb. Overvej i hvilket omfang du har i sinde at bruge udskrivning, før du beslutter dig for en printer.
Billede af printer
Vær også opmærksom på at ordet printer i dag ofte er en smule misvisende. De fleste moderne printere kan meget mere end blot udskrive dokumenter. De kan fotokopiere, scanne og endda sende en fax. Ikke dårligt for en lille beskeden printer, der bare står ved siden af din computer. Der er yderligere et par ting, du skal være opmærksom på, før du køber en printer. Hastigheden og klarheden af udskrivningen, og herunder opløsningen, kan være vigtig for dig akkurat som størrelsen og kapaciteten af papirbakken.

Hvis du er på udkig efter en printer med business-class features, findes der også her et bredt udvalg. For eksempel producerer Hewlett Packard en trådløs printer,  der leveres med en 250 arks papir kapacitet og  Auto-duplex udskrivning til udskrivning på begge sider af papiret. Den leveres også med Ethernet-og Wi-Fi-forbindelse.Apple Mac-brugere har de samme valgmuligheder, selv om en inkjet printer til en Mac som regel er dyrere end til en PC og en laserprinter endnu dyrere. Men i mellemklassen kan du finde alt-i-en printere, scanning, fax, kopi og print. Epson har en model, der leveres med en brugervenlig, intuitiv brugerflade, der producerer højkvalitets
foto samt skarpe og klare udskrevne dokumenter.

Laserprintere

En laserprinter bruger toner (pulver) i stedet for blæk. Den udskriver ved at scanne data med en laser, som navnet antyder, ved brug af en xerografisk trykning, der giver hurtige og klare udskrifter. En laserprinter er dyrere og generel større end en inkjet printer, men den er til gengæld betydelig hurtigere og producerer en meget bedre udskriftskvalitet eller printede billeder.

Du kan købe en farve laserprinter eller en monokrom printer (der kun udskriver i sort farve) afhængigt af, hvad du har brug for. Den sidstnævnte er af den type, som primært anvendes på kontorer. For at få en ide om dens  formåen, kan en  monochrome laserprinter udskrive mere end 12.000 sider i timen. En førsteklasses model i farver  kan udskrive op til 6.000 sider i timen afhængigt af, hvilken model der er tale om, og hvilken type dokument der udskrives.

Fra en mellemklasse laserprinter kan du forvente ca 50 sider per minut, selv om hastigheden kan gå lidt ned på den type, der har en indbygget dupleksenhed til dobbeltsidet, samtidig udskrivningsfunktion. Selv om en laserprinter er dyrere at købe og at få repareret end en blækprinter, er de utrolig populære og efterhånden også i danske hjem.
Billede af laserprinter
En af attraktionerne og fordelene ved at købe en laserprinter er billedkvaliteten af de udskrevne billeder.
Du vil ikke få den samme grad af detaljeret kvalitet i de tekster og  fotos, der udskrives på en inkjet printer. Du vil i realiteten få fotos af fineste kvalitet, uden at skulle bekymre dig om striber eller pletter. Hvis du ønsker perfekte detaljer i dine billeder, er en laserprinter noget for dig. Bortset fra udskriftskvaliteten og brugervenligheden, øger de billige driftsomkostninger dens tiltrækning. Der findes multi-funktionelle modeller, der består af en printer, scanner og en kopimaskine eller den mere populære alt-i-en laserprinter, der
 inkluderer en fax maskine. En anden betragtning, når du vælger, hvilken printer du skal købe, er holdbarheden. Holdbarheden i en laserprinter er langt bedre end hos en blækprinter generelt.

Designelementerne i en laserprinter synes at være mere avanceret end i en inkjet printer, og de er mere lydsvage. En inkjet printer er dog ganske udmærket til begrænsede udskriftsjobs - primært til hjemmebrug. En laserprinter er en investering, men den leverer også fremragende
 resultater – og med stor hastighed. For dem der søger en længerevarende løsning til deres hjem eller kontor eller har brug for højkvalitets farveprint, er en laserprinter det oplagte valg.

Rigtig god fornøjelse med søgningen på den rette printer!