>

Medier

Købsguide til Medier

Hvad menes der med medier her?

Medier er en fællesbetegnelse her for forskellige lagringsenheder til desktops, laptops og andre elektroniske enheder. De mest populære enheder indenfor medielagring er optiske enheder, memorykort, flash enheder og eksterne harddiske. Medier er mobile og gør det muligt for dig at overføre og gemme data på en hurtig og nem måde.  Du finder medier fra nogle af de mest anerkendte og erfarne udviklere på det elektroniske marked, såsom Fujifilm, Sony, Panasonic, Philips med flere.

Optiske disketter er den mest populære enhed, når vi taler om medielagring. Optiske disketter er enheder som CD´er, DVD´er. Blu-ray disketter, og disse kan igen inddeles i typer som CD-R og CD-RW indenfor CD´er, samt DVD-R, DVD+R,  DVD-RW og Dial-layer DVD indenfor DVD´er, og sidst men ikke mindst BD-R og BD-RE, når vi taler om blu-ray disketter.

CD´er

CD-R betyder compact disc-recordable. På sådanne CD´er kan du gemme musik, billeder, videooptagelse og anden form for multimedia data. Du gemmer data ved at brænde CD´en ved hjælp af dit computer software. Det brændte data lægger sig permanent på din CD-R, og det betyder, at du ikke kan brænde nyt indhold ovenpå. En CD-R kan lagre op til 700 MG data, hvilket svarer til 80 minutters lydoptagelse.

CD-RW betyder derimod compact disc rewriteable, og navnet indikerer netop, at du er i stand til at udskifte data på denne type diskette. Du kan udskifte data, som det passer dig på en CD-RW diskette, hvilket gør dem egnet til at lagre data, du ikke påtænker at beholde i længere tid.

DVD´er

En DVD-R og DVD+R kan lagre op til 4,7 GB. På DVD-R kan du ikke slette det data, du først har gemt, og det samme gør sig gældende for DVD+R, men som også bare er fremstillet sådan, at du kan gemme data på begge sider af disketten.

De fleste DVD-afspillere understøtter DVD-R og DVD+R. Som det også er tilfældet med CD´er, kan du købe pakker med få eller mange DVD´er.

DVD-RW, har de kvikke nok regnet ud, er DVD typen, som du kan slette data fra og brænde ny data på. De kan også have op til 4,7 MB lagret, hvilket er betydelig mere, end hvad der kan lagres på en CD. DVD-RW er den mest populære form for lagringsmedie.

Dual-layer DVD har dobbelt så meget lagringskapacitet sammenlignet med standardformatet indenfor DVD´er. Det er dog ikke alle systemer, der understøtter DVD dual-layer, så det skal du lige være opmærksom på, før du vælger dig denne form for DVD.

Blu-ray discs

Blu-ray er den nyeste form for medielagring. BD-R og BD-RE kan lagre op til 25 GB, hvilket er betydelig mere end både CD  og DVD-formaterne. BD-R står for Blu-ray recordable og BD-RE står for blu-ray rewriteable, som du nok havde regnet ud. BD-RE er den mest effektive. Så må vi heller ikke glemme dual-layer BD-R formatet,  som kan lagre ikke mindre end 50 BG data. For at afspille blu-ray disketter, skal du have et såkaldt blu-ray drev, så du skal være sikker på, dit system understøtter blu-ray, før du går ud og køber denne type medier.

Vi ønsker dig god fornøjelse med søgningen på medier her på Kelkoo!