>

Harddiske

Owc Mount Pro

dustinhome.dk
Sidst opdateret: 26.02.2020

Købsguide til Interne Harddiske

Intro

Velkommen til Kelkoos produktliste over interne harddiske og eksterne harddiske. Du finder her et stort udvalg af interne harddiske i forskellige størrelser og med varierende hurtighed. Følgende guide løfter sløret for info, der er godt at have med i rygsækken, når du er på udkig efter en intern harddisk.

Hvad er en intern harddisk?

En harddisk er den del af din computer, der indeholder data.
Hver computer har brug for mindst ’en harddisk til at lagre programmer, styresystem mm. i, og denne enhed kaldes den interne harddisk.

I dag skelner man mellem interne og eksterne harddiske, da det er blevet meget populært at lagre computerdata eksternt i forhold til computeren.

Imidlertid er det stadig vigtigt at have en god intern harddisk på din computer, da du får informationer meget hurtigere frem, og at din computer derved er hurtig at arbejde på. Når du køber en intern harddisk, har størrelsen og hurtigheden alt at sige, i forhold til hvor god den er. Du finder mange harddiske på 200-300 GB på butikshylderne, men hvis du vil ofre lidt ekstra penge og købe en på 500 GB, kan det betale sig.

Hvad er en ekstern harddisk?

Når en disk er ekstern, betyder det sådan set bare, at det er en enhed, der er flytbar, og som dermed kan overføre data fra en computer til en anden. En ekstern harddisk kan læses og skrives et vilkårligt antal gange, så du kan kontinuerligt bruge den til at overflytte dine data.

Den eksterne harddisk blev første gang introduceret på det elektroniske marked i 1956 af IBM, og siden 1960´erne har den eksterne harddisk været det dominerende værktøj til overførsel og opbevaring af data.

Når vi taler ekstern harddisk i dag, tænker vi tit på et USB-kabel, der tilsluttes din computeren eller anden elektroniske enhed via en USB indgang. Et USB kabel kan typisk lagre fra 250 til 1000 GB data, så der er god lagringskapacitet på den lille nøgle.

Connections

Når du skal vælge ekstern harddisk, er du ofte tilbøjelig til at fokusere på indgangsportene på din computer, og så vælge en ekstern enhed, der passer ind i en af disse. Du kan imidlertid købe mellemstik, der gør, at en ekstern harddisk kan forbindes til din computer, selv om den ikke kunne det med de oprindelige porte.

Men de fleste vælger som sagt USB-nøglen, da den efterhånden er blevet standard og stort set alle computere eller elektroniske apparater har en USB-indgang. Hvis du har brug for flere USB-indgange, end der er på computeren, kan du købe en USB stikdåse, hvis lige du kender fra stikkontakten, og derved få flere porte, end den oprindeligt har.

FireWire er en nyere form for forbindelse og egner sig godt til store filer som f.eks. videoer eller store multimediefiler. Dette skyldes at FireWire forbindelsen overfører meget hurtigere. Det er dog langt fra alle computere, der er kompatible med en FireWire port. så det bør du tjekke op på, før du beslutter dig at anvende FireWire til dataoverførsel.

Vi ønsker dig rigtig god fronøjelse med din søgning på harddiske her på Kelkoo!