>

Web- & Netværkskameraer

Denver IPC-1031

Iphonehus.dk
Sidst opdateret: 18.01.2020

Denver IPC-1020

Iphonehus.dk
Sidst opdateret: 18.01.2020

Købsguide til web- og netværkskameraer

Hvad er smart ved et webcam?

Web- og netværkskameraer eri daglig tale bedre kendt som webcams, hvor vi I Danmark har adopteret det engelske navn for dem. Hvis du ikke kan være til stede fysisk, er tilstedeværelse via et webcam det næst bedste, der findes. Hvad der engang var et teknologisk vidunder er i dag blevet en relativ billig teknisk mulighed, som også koorporeres internt i mange moderne computere, som f.eks. tablets, og som du kan opleve via diverse videocalls i programmer som Messenger og Skype.

Kontakt på trods af afstand

For det første er et webcam genialt at have ved hånden, hvis du har venner eller familie, der bor langt væk fra dig. Når du taler med dem og via kameraet kan se dem samtidig, får du en livagtig oplevelse af at være sammen med dem. For de mange online gamere, der bruger mange timer foran computeren, hvor de spiller videospil mod folk fra hele verden, kan et webcam være med til at intensivere den relation, der opstår mellem gamerne. Det er nemmere at ”lære hinanden at kende” via nettet, når du tilmed har mulighed for at se den, du taler med.
Billede af webcam
Endvidere bliver webcams i vid udstrækning brugt under såkaldte videokonferencer på arbejdspladsen. Virksomheder øger kendskabet kolleger imellem ved at give dem mulighed for at mødes via virtuelle videocalls, og samtidig sparer virksomheden penge og medarbejdernes tid, når det ikke er nødvendigt fysisk at rejse derhen, hvor møderne foregår. Webcams er ekstremt brugervenlige. Du sætter mere eller mindre bare kameraet til computeren via et USB stik eller en Fire Wire port, og så er du i gang.

Web og netværkskameraets andre funktioner

Du kan også bruge dit webcam til at optage video eller tage billeder med og derefter transmitter billed- og lydfilerne over nettet. Det siger sig selv, at kvaliteten følger prisniveauet på dit webcam, og at det ikke primært er det, man bruger sit webcam til. Men som det er tilfældet med alle andre typer kameraer, bliver opløsningen generelt også bedre og bedre i webcams, hvilket øger billedkvaliteten kraftigt. De fleste webcams gemmer deres audiovisuelle filer i AVI format, som er et standard Windows video format. Stilbilleder gemmes typisk i JPEG eller BMP format som er kompatible med de fleste programmer.

Web- og netværkskamera til overvågning

Endelig er der flere og flere, der bruger deres webcam som overvågningskamera, der holder øje med deres hjem, mens de er på arbejde eller på ferie. Så længe kameraet er koblet til nettet, kan du holde øje med dit hjem 24 timer i døgnet, mens du befinder dig et andet sted. Du kan også anskaffe dig dyrere webcams specielt egnet til overvågning som indfanger et større udsnit af omgivelserne. Generelt har ”almindelige webcams” dog for mange ulemper og er for begrænsede til overvågningsfunktionen, så hvis det ene og alene er den funktion, du søger efter, bør du gå efter et specialudviklet overvågningskamera i stedet.

Af de webcams, Kelkoo har på produktlisten, kan vi anbefale mærker som Logitech, Vivotek og Microsoft. Men du finder adskillige andre producenter i oversigten.

God fornøjelse med søgningen på dit nye web- og netværkskamera!