>

Høretelefoner

AKG K-72

Digitalpiano.dk
Sidst opdateret: 26.02.2020

Købsguide til høretelefoner

Høretelefoner kommer i mange forskellige modeller

Du kan få mange forskellige modeller indenfor høretelefoner, hvor de enkelte modeller egner sig godt til specifikke situationer. Høretelefoner bruges primært til at lytte til musik fra mp3-afspilleren, mobiltelefonen eller computeren, og de bruges både i hjemmet men er også meget velegnet til brug udenfor hjemmet.
Der findes specielle typer af høretelefoner med en indbygget mikrofon, der bruges af Discjokeys f.eks. eller til at redigere video og lydoptagelser med. Når mikrofonen tilføjes, kalder vi høretelefonerne for et headset.
Billede af høretelefoner
Selv om der er rigtig mange forskellige typer, så falder de dog alle indenfor to store hovedgrupper - høretelefonerne der sidder på øret og dem, der sættes fast inde i øret.
Der er on-ear, open-back eller open-air høretelefoner, også kendt som supra-fonetiske høretelefoner. Høretelefonerne der sidder "on-ear" kan fås som trådløs, med ørepuder og clip-ons.

Den anden kategori er som sagt støjdæmpende høretelefoner eller in-ear. Du kan også få dem monteret på en plastic bøjle, der går op over øret. Denne model kan around-ear modellen (også kaldt "ear-hook"). Around-ear modellen er blevet ekstremt populær blandt sportsudøvere, da du ikke uden videre kan tabe høretelefonerne, selv om du bevæger dig. In-ear høretelefoner kommer i to stilarter, nemlig øre knopper og kanal høretelefoner.

Dit Valg

Mange små audioenheder såsom CD, MP3 splillere eller diktafoner leveres ofte med de såkaldte øretelefoner (ikke høretelefoner). De er dog ofte af ret dårlig kvalitet og er ubehagelige for øret pga. hårdhed. Mange vælger derfor ikke at bruge dem og købe nogle bedre høretelefoner til enheden.  Det er selvsagt vigtigt, at høretelefonerne er blide ved dine ører, og at de har en klar og god lydkvalitet. Når du har disse ting på plads, skal du bare finde den model indenfor høretelefoner, der passer bedst til de situationer og aktiviteter, hvori du har tænkt dig at bruge dine høretelefoner.

Som sagt er der mange, der gerne vil høre musik, mens de dyrker motion som f.eks. løb, styrketræning eller andet. Her stiller du det krav til dine høretelefoner, at de er små, sidder ordentligt fast og kan klare vejrliget (hvis du anvender dem udendørs) og desuden ikke er sårbare over for fugt, da du meget vel kan svede, mens du dyrker sport.

Nogle høretelefoner kan bæres over hovedet eller rundt om halsen. Bluetooth høretelefoner er den seneste nyskabelse og for at undgå besværet med ledninger, kan du overveje at købe de dyrere trådløse høretelefoner, der kører på Bluetooth
teknologi.

For fjernsyns-, hjemmebiograf- og musik-elskere er det ultimative inden for hjemmeunderholdning -  surround sound høretelefoner. Selvom du aldrig kan få den ægte lydgengivelse af et fuldt 3D surround sound-system, kan du komme meget tæt på med nogle velegnede kvalitets høretelefoner. De har den klare fordel, at du holder lyden for dig selv, og derved ikke forstyrrer andre, selv om du hører høje lyde eller musik.

Når du køber høretelefoner til hjemme 
underholdning, er lydgengivelsen og den overordnede komfort de vigtigste faktorer. Det ene behøver ikke nødvendigvis at udelukke det andet, og hvis du vælger dig en god kvalitetsfabrikant, som f.eks. Sony, Shure, Logitech, Philips, Bose, eller  Sennheiser er du sikret rigtig god kvalitet, som holder i langt tid så længe, du passer godt på dem. Det bedste tip er 
måske at finde høretelefoner, der er fuldt justerbare og lette. I slutningen af en to-timers film kan et tungere par begynde at forstyrre din nydelse.

Indenfor surround sound høretelefoner er den trådløse type det bedste valg
 og det mest bekvemme. Der er ingen fare for, at nogen snubler over ledningerne, og du bliver ikke forstyrret, imens du fordyber dig i din yndlings film eller TV-show. Når du køber surround sound høretelefoner, bør du huske at tjekke kompatibiliteten med dine andre enheder, så du kan bruge dem med din Mp3- og DVD-afspiller.

Bluetooth høretelefoner

Bluetooth høretelefoner er det mest revolutionerende, der er sket indenfor høretelefonindustrien i lang tid, og de har klart store fortrin i forhold til andre høretelefoner.

De er trådløse, så der er ingen problemer med at snuble eller blive filtret ind i ledninger. Lydkvaliteten er også forbedret, og du kan bruge Bluetooth hovedtelefoner til at besvare telefonopkald fra din iPod.

Andre funktioner, du bør kigge efter, er basscontrol, komfortable ørepuder og måske et sammenklappeligt par, så de passer let ned i din lomme. Med så mange mærker på markedet bliver du nødt til at sikre dig, at ligegyldigt hvilke Bluetooth høretelefoner du køber, bør de være kompatible med dine eksisterende enheder. Hvis du beslutter at købe Bluetooth høretelefoner til ethvert formål, bør du være opmærksom på følgende:

Naturligvis vil du lytte i mono med en øresnegl, men Jabra har en Bluetooth stereo høretelefon med to øresnegle. Bluetooth hovedtelefoner er et oplagt valg til at lytte til musik med, idet hovedtelefonerne er yderst behagelige, og lydkvaliteten simpelthen er forbløffende. Andre mærkenavne, der er værd at holde øje med, er Jabra, Monster, Aerial7 og Creative høretelefoner betragtes af mange, som de bedste Bluetooth høretelefoner til iPhones.

Infrarøde høretelefoner er andet gennembrud indenfor hovedtelefon-teknologi. Infrarøde hovedtelefoner giver dig mulighed for at opholde dig op til 6 meter fra 
senderen uden forvrængning af lydkvaliteten. Dette er meget praktisk, når du ønsker en kop kaffe eller en snack men ikke ønsker at afbryde filmen eller andet. Du bør gå efter en enhed, der har så bred en rækkevidde som muligt, og  du bør også tjekke genopladnings-kapaciteten i dine høretelefoner. Du ønsker ikke at oplade dit batteri hele tiden. Infrarøde høretelefoner findes i to typer: mini-band høretelefoner og traditionelle hovedtelefoner.

Støjreducerende høretelefoner er nøjagtig, hvad navnet røber. Konstruktionen omfatter to små mikrofoner, som differentierer baggrundsstøj fra den musik, du lytter til. Du er i stand til at lytte og kontrollere volumen af det, duv lytter til uden distraktioner.  Disse hovedtelefoner er specielt nyttige steder og situationer, hvor støjniveauet er højt. Det kan f.eks. være visse transportsituationer, opg mange forretningsrejsende benytter dem i flyet, da det giver dem en mulighed for at lukke motorstøjen ude og få sig noget ro, når man skal rejse langt væk og har brug for at slappe af. De førende mærker indenfor støjdæmpende høretelefoner er Bose, Philips, Sennheiser og Sony.

Hvis du arbejder på en byggeplads eller et andet sted, hvor støjen ligefrem kan være skadelig for dine ører, kan du også få endnu mere effektive høretelefoner, der nærmest virker støjisolerende. De er oprindeligt udviklet til trommeslagere i bands, der jo om nogen er støjudsat. For musikere er det også langt de bedste høretelefoner at anvende, hvis man ønsker at beskytte sine ører så godt som muligt.

God fornøjelse med søgningen på de rette høretelefoner.