>

DVD-afspillere

Vis resultat for

Søg via nøgelord

Sony Dvp-sr170

dustinhome.dk
Sidst opdateret: 26.02.2020

LG BP450

happii.dk
Sidst opdateret: 26.02.2020

Købsguide til DVD-afspillere og blu-ray afspillere

DVD-afspilleren i en svær tid

Velkommen til Kelkoos vareoversigt over DVD-afspillere. I disse smartphone og tablet-tider, hvor du kan downloade film, musik med mere fra nettet og ned på diverse medieplatforme, synes DVD-afspilleren mildest talt at halte bagud i forhold til sine moderne  konkurrenter. Og som vi så det med VHS-båndet og videoen, er DVD-afspilleren så småt også ved at blive forbrugerelektronik af i går.
Billede af dvd-afspiller
Men... når det er sagt, er der stadig mange mennesker, der ikke er bedste venner med downloadteknikken, og som i høj grad værdsætter den fysiske DVD eller CD skive, hvis elektronik er langt fra så omfattende, som når du skal downloade og arbejde med diverse audiovisuelle filer for at se en film.

Og hvis du har den store DVD-samling, hvad mange har, er det jo også en sand fornøjelse at kunne blive ved med at se sine yndlingsfilm og vide, at man har dem stående henne i reolen, og at det ikke tager mere end nogle få minutter at finde dem frem og afspille dem i DVD-afspilleren.

Blu-ray afspiller

Da HD TV'et kom på banen, var der brug for en ny diskstandard. Oprindeligt var der et format mellem HD DVD-afspillere og Blu-ray afspillere, men i sidste ende vandt Blu-ray og gjorde HD DVD afspillere forældede. Nu da blu-ray er den eneste tilgængelige high definition disc, er det værd at investere i en blu-ray afspiller.

Som det er tilfældet med  DVD-afspillere, bruger blu-ray afspillere diske, der er fyldt med digitalt data. Den væsentligste forskel er, at DVD-afspillere bruger diske med plads til op til 9GB data pr. side, og blu-ray afspillere bruger diske, der kan lagre op til 50GB data pr. side.
Det er denne ekstra kapacitet, der gør blu-ray til det ideelle medium til high definition video og blu-ray afspillere til den ideelle partner for et HD TV.
Billede af blu-ray afspiller
Blu-ray afspillere vil levere krystalklare, 1080p film til dit tv og give dig den bedst mulige oplevelse, og blu-ray afspillere vil også hellere end gerne afspille DVD-diske, så de kan fungere som direkte erstatning for DVD-afspillere. Ligesom dvd-afspillere kan blu-ray afspillere også afspille cd'er, så de kan bruges til musikopgaver og video.

Blu-rays funktioner

Blu-ray afspillere kan som sagt afspille film i high definition på dit fladskærms-tv. Men blu-ray afspillere handler ikke bare om bedre billedkvalitet. De har også en meget bedre lydkvalitet.

Da DVD-afspillere blev lanceret, medbragte de Dolby Digital og senere hen DTS surround sound. Nu har blu-ray afspillere den funktion, at den kan afspille lyd i Dolby Digital TrueHD og DTS Master Audio HD. Disse to high definition lydformater bruger lossless komprimering, hvilket betyder, at din lydkvalitet skal være lige så god, som teknikerne hørte lyden, da de i sin tid optog lydsporet.

Blu-ray afspillere kan også kobles til til internettet via en Ethernet-port eller endda en trådløs forbindelse. Internetforbindelsen giver afspilleren mulighed for at holde sit firmware opdateret, hvilket gør, at du kan tilføje nye funktioner. Men det giver dig også mulighed for at downloade ekstra indhold til dine blu-ray-diske, som f.eks. interaktive spil eller nye filmtrailere.

Nogle Blu ray afspillere understøtter også 3D-afspilning. Hvis du har et 3DTV, skal du have en 3D blu-ray afspiller til.

Nemt og ligetil med en DVD-afspiller

For det første er DVD-afspilleren og bly-ray afspilleren ekstremt brugervenlige. Så længe du har styr på de klassiske ikoner på remoten, som ”play”, ”reverse” osv, kan du uden problemer betjene dem begge. Skal dine gamle bedsteforældre, der måske lider lidt af elektronik allergi, have sig en DVD-afspiller, er det også nemt og ligetil for dem at lære at betjene den. DVD-afspilleren og blu-ray afspilleren kan også bruges til afspilning af CD’er. Du skal nok bare lige tilslutte den nogle ordentlige højtalere, medmindre din fjernsynslyd kan klare det.

Elektronikudviklingen går i disse år ufatteligt stærkt, og det kan være vanskeligt for forbrugerelektronik som bl.a. DVD-afspilleren og også blu-ray afspilleren at hamle op med vores smartphones, laptops, tablets osv, da hele ideen bag disse medier er, at de skal kunne det hele på én gang.Men  vi er stadig mange, der sætter stor pris på, at tingene er enkle og fysiske, fremfor at alting skal foregå via filer og internet. Og så er det jo stadig hyggeligt at trave en tur ned i Blockbuster og leje sine yndlingsfilm...

God fornøjelse med søgningen på den rette DVD-afspiller eller blu-ray afspiller.