>

Kosmetik

PerspireX 100 ml

Apopro Online Apotek
Sidst opdateret: 26.02.2020

Neglelak 7

Jyskfrisoerlager.dk
Sidst opdateret: 26.02.2020

Købsguide til Kosmetik

Make-up – en ældgammel hjælp til at gøre mennesket smukkere

Kosmetik er en vigtig sag, og det har det været i flere tusinde år. Selv Kleopatra, en af Egyptens mest berømte dronninger, brugte datidens pendant til , hvad vi i dag kalder kosmetik. Hår-serum, tyk sort eyeliner og rosenrøde kinder og læber – Egyptens berømte skænhed brugte alle disse former for make-up.

Og hendes bestræbelser på at fremme egen skønhed betalte sig. Historien går i hvert fald på, at Klaopatras smukke ydre hjalp hende, når hun skulle forhandle med statsoverhoveder som fx Julius Cæsar og Mark Anthony.

Og hun havde helt klart fat i den lange ende. Enten har man charme og naturlig skønhed, men med make-up kan vi fremme vores smukkeste træk og dæmpe de mindre heldige. Hermed er make-up´ens vigtigste mission klarlagt – at sætte spotlight på vores smukkeste træk.

I den enorme jungle af kosmetik kan det dog være svært at vide, hvad man skal købe. Derfor denne guide...

Dækcreme og Foundation

Du kan få alle former for dækcreme til ansigtet generelt, til læberne og til øjenområder generelt. Målet med dækcreme er at skabe en solid base i ansigtet. Dækcremen forhindrer make-up´en i at løbe og splatte ud. Du behøver ikke gå med dækcreme hver dag, men det er en god ide at bruge det, hvis du har en lang dag eller aften og gerne vil have make-up´en til at holde længe.

Foundation, som ordet indikerer, skaber et fundament i ansigtet. Det skjuler fregner og mærker, og får din make-up til at sidde bedre fast. Du bør vælge en foundation, der matcher din hudtype, og hvis det er nødvendigt, kan du vælge to nuancer og blande dem.

Læbestift og Pudder

Alle ved, at læbestift og lib gloss får dig til at se mere sexet ud,  men det gør meget mere end det. Du kan matche læbestiften med dit outfit, og den bringer farve i dit ansigt. Det mindste farve kan gøre en markant forskel i ansigtet. Det kan virkelig betale sig at investere i en god læbestift. Det er fristende at spare penge og købe den billigste model, men den holder ikke, og det kan ikke betale sig i længden.

Pudder og kinderødt giver dit ansigt farve, og du kommer til at se yngre og mere levende ud i ansigtet. Det bør følge dine naturlige linjer i ansigtet som fx dne kindben. Når du vælger farve, bør du vælger mørkere farver til brug om aftenen og natten og lysere til dagsbrug. En pensel egnet til pudder er det bedste til at påsmøre det med.

Øjenskygge

Mange kvinder elsker øjenskygge og har gerne mange forskellige nuancer at vælge mellem i make-up pungen. Øjenskygge inviterer dig til at lege med farve i ansigtet, og du kan få alle mulige forskellige look frem afhængig af, om du går efter ”det våde look”, det ”skinnende”, det ”dystre” eller noget helt andet. Når øjenskyggen er lagt korrekt, oplyser den din øjenfarve og gør dine øjne større og rundere at se på.

En smuk og smart kvinde ejer mindst 2-3 øjenskygger, der ligge gemt i håndtasken. De er perfekte il daglig brug, hvad enten du er på arbejde, på indkøb, i skole eller noget helt andet. Til festen skal de mere markante farver frem.

Mascara

Nogle kvinder, der ellers aldrig går med make-up, ejer alligevel en mascara. Mascara får også dine øjne til at lyse op og se større ud. Dette gøres ved at forlænge og mørke dine øjenvipper, der får øjet til at se mere åbent ud.

Også hvad mascara angår, kan det betale sig at købe kvalitet. Mascara af dårlig kvalitet klumper og tørrer hurtigt ud. Hvis du vælger en mascara med et blåligt skær, kommer dine øjne til at se hvidere ud. Hvis du vil have en mere neutral farve, kan du med fordel vælge en brun. Hvis dine øjenvipper er meget korte, bør du vælge en mascara, der primært forlænger vipperne.

Rigtig god fornøjelse med søgningen på kosmetik her på Kelkoo!