>

Hudpleje

Nikwax Base Fresh, 300ml

Multitriathlon.dk
Sidst opdateret: 28.03.2020

Købsguide til Hudpleje

Introduktion

Mange af os forsømmer at passe ordentligt på vores hud. Det er ikke alle, der ved det, men huden er faktisk menneskets største organ. Til dagligt bliver vores hud udsat for den ene belastning efter den næste, som fx vejr, vind, parfume og sollys.

Og så påvirker vores daglige kost i høj grad også huden. Du kan undgå at udvikle irriteret hud og for tidlige aldringstegn, hvis du respekterer din hudtype og sætter dig lidt ind i, hvad din hud har brug for.

Mange anvender parfumeret creme, hvilket er den første fejl. Det kan sagtens være, du ikke er allergisk endnu, men det er en kendsgerning, at du har større chance for at udvikle allergier og andre former for hudirritation, hvis du anvender den slags produkter.

Desuden har vi i Danmark et omskifteligt og til tider barsk klima, hvor det kan blive meget koldt og blæsende. Det er utrolig hårdt for huden med denne vejrtype, og især hvis du opholder dig udendørs flere timer hver dag. Også sommersolen er barsk, måske den mest barkse overhovedet, for vores hud. Selv om du ikke bliver rød, tager dine hudceller varigt skade, hvis du udsætter dem for sollys uden at beskytte dem.

I din hud findes det stof, vi kalder talg. Talg er hudens egen creme, og hvis din krop ikke producerer nok talg, tørrer din hud ud. I sådan et tilfælde er det ekstra vigtigt, at du får tilsat huden noget ekstra fedt og fugt, så den har mulighed for at genetablere balancen. Især i vinterhalvåret har mange mennesker problemer med tør hud og bør smører sig ekstra ofte. Det modsatte problem kan også godt opstå, hvilket nogle især har problemer med på ryggen og i ansigtet. Hvis huden producerer for meget talg, bliver den fugtig, og du risikerer nemt, at den bliver uren og du udvikler acne. Det er altså kuunsten at finde hudens rette balance.

Pas på din hud

Du kan gøre mange ting for at passe godt på din hud, så den er så blød og føles så behagelig som muligt.

Rens huden

Det er vigtigt, at du rengør din hud hver dag og fjerner døde hudceller, gammel make-up og andet snavs, der har sat sig i huden. Rengør den gerne hver aften, før du går i seng, og det er uanset, om du er mand eller kvinde.

Når du renser din hud, bør du kende din hudtype og købe de produkter, der passer bedst til denne. Til rensning af  huden bruger man både rensemælk og creme. Når du er færdig med at rense dit ansigt, kan du tørre det med vat rondeller, da de tager de sidste rester af snavs.

Peeling

Det er en rigtig god ide at få foretaget en ansigtsbehandling eller en såkaldt peeling engang imellem, hvor du får fjernet døde hudceller og får fjernet snavs helt i bunden. Du kan også godt gøre det derhjemme, og hvor ofte du bør gøre det, afhænger af hvilken hudtype, du har, og om du har meget fedt i huden eller ej. Hvis du har en fugtig hud, bør du gøre det et par gange om ugen, og hvis ikke går det an med én gang om ugen.

Hvis du til dagligt bruger foundation eller pudder i ansigtet, er det så meget desto mere vigtigt, at du foretager peeling i huden. Du bør aldrig lægge dig til at sove med make-up i ansigtet. Huden har sværere ved at ånde gennem make-up´en, og det er den sikre vej til at få en usund hud, der volder dig problemer. Du kan købe specielle produkter til at foretage peeling derhjemme.

Fugt

Det er en god ide at bruge en god dagcreme, når du skal bevare fugten i din hud, og det er igen vigtigt, at du finder en creme, der passer til din hudtype. Hvis du anvender et serum under dagcremen, får du det bedste resultat. Serum trækker dybere ned i huden og giver et strålende resultat.

Øjencreme

Huden rundt om øjnene er tre gange så tynd som den øvrige ansigtshud, og derfor er det ekstra vigtigt, at du passer godt på den. Hvis du anvender en speciel øjecreme til dette område, giver du det den bedste beskyttelse. Du kan også få et serum, der trænger ned i huden og giver et bedre resultat, når det er til øjnene. Der findes også noget gelé, som du kan anvende til samme formål. Du lægger et lag rundt om øjnene og lader det sidde et stykke tid. Eeventuelt kan du vælge at lægge et lag gelé eller creme omkring øjnene, før du går i seng om aftenen og lade det trænge ind, mens du sover.

Ansigtsmaske

Du kan få ansigtsmasker i mange forskellige varianter, som også kan noget specielt hver især. Du kan få ansigtsmasker, der øger fugtigheden i dit ansigt, masker som renser huden osv. Du bør også vælge en maske, der passer til årstiden, da ansigtsmasker, der passer til vinterbrug, er federe end masker til sommeren.

En sund livsstil

Det vigtigste for at bevare en smuk hud er, at du fører en sund livsstil og generelt passer godt på dig selv i forhold til kost og motion. Når vi taler kost, er det mindst lige så vigtigt, at du drikker det rigtige, som at du spiser det rigtige. Sukker og hurtige kalorier er gift for din hud og for meget af det giver dig en trist og rynket hud.

Når du dyrker regelmæssig motion, sender du ekstra ilt ud til dine hudceller. Desuden har huden godt af C-vitaminer og mineraltilskud. Du mærker det ikke bare indvendigt, når du lever sundt. Du ser det også udenpå.

God fornøjelse med søgningen på hudpleje produkter!