>

Kæledyr

Købsguide til Kæledyrs Udstyr

Pas på dine kæledyr

Dette er Kelkoos købsguide til udstyr egnet til dine kæledyr. Kæledyr betyder meget for danskerne, og vi bruger ofte mange penge på at anskaffe os det rette udstyr, så dyrene har det godt og er sunde og raske. Hvad enten du søger efter foder, pleje artikler til din hund, kat eller hest, kosttilskud, loppemidler eller transporttasker, finder du et bredt udvalg her i vareoversigten foroven.

Denne guide giver dig gode råd til, hvordan du sørger for at give dit kæledyr den bedst mulige pleje og omsorg.

God pleje er afgørende for dit dyrs trivsel

Uanset om du er ejer af en hamster, en hund, en guldfisk, en kanin eller et andet dyr, er det selvssagt vigtigt, du sørger for at passe dyret ordentligt. Uanset hvor træt du er, skal din hund i snoren og ud og gå flere gange om dagen, fugleburet skal rengøres, og det samme gør sig gældende for kaninburet.
Billede af kæledyr
Hvis du har kæledyr, der kan løbe væk eller fare vild, er det også en rigtig god ide at sætte en mikrochip i dets halsbånd, så de ikke flakker om og risikerer at komme til skade. Det sker desværre for rigtig mange især hunde og katte hvert år, og mange ender som ofre i trafikken.

En af de vigtigste dele af god pleje er at fodre dit kæledyr med sund og nærende kost. Man kan enten købe foderet færdiglavet eller selv vælge at lave det. Det er bare vigtigt at huske, at dyr reagerer som vi mennesker gør det på dårlig og fordærvet mad – de bliver også syge og får ikke den næring ud af det, som de har brug for i det daglige. Når dine kæledyr får god og nærende kost, får de mere energi, og du opfatter dem dermed også som gladere. Du nedsætter risikoen for sygdomme, hvor dyret lider, og du kan komme til at betale dyre dyrelægeregninger, så den nærende kost kan på alle måder og for alle parter betale sig for dig at prioritere højt.

Sidst men ikke mindst, hvad angår pleje, har dit kæledyr brug for din opmærksomhed og omsorg. Man skal ikke vælge at anskaffe sig et kæledyr som en hund, en kat eller en kanin, hvis man ikke interesserer sig for at tilbringe tid sammen med dyret hver dag. Noget af det bedste, du kan gøre med dit kæledyr, er at lege, hvor dyret får bevæget sig samtidig. Der findes meget legetøj, sepcielt velegnet til katte og hunde, som du kan bruge i legen med dyret. Hvis du vælger ikke at lege med dit dyr, vil dyret hurtigt blive ensom og passivt. Der er en grund til, at især hunde konstant søger menneskers opmærksomhed. De er ekstremt kloge og socialt orienterede dyr, der har brug for stimulanser i skikkelse af socialt samvær.

Transport af dit kæledyr

Hvad enten du skal en tur til dyrelægen, på ferie eller hvor du ellers vælger at medbringe dit kæledyr, skal de fleste dyreejere jævnligt transportere deres dyr fra A til B. Afhængig af dyrets størrelse og art bestemmes denne transport selvfølgelig. Mange vælger at transportere hunde, katte, kaniner med mere i dertil indrettede transportkasser (et lille bur), mens større hunde lærer at sidde i bilen som en anden passager.
Billede af kat
Hvis du har brug for at transportere dit køledyr internationalt , er der særlige regler du skal følge. Der er mange lande, der forbyder indførsel af kæledyr pga. smittefare, og det vil også ofte være en meget voldssom oplevelse for et dyr at skulle flyve, da den bliver adskilt fra sine ejere og skal tilbringe turen i et lille bur et beskyttet sted i lastrummet (afhængig af deres størreklse). International transport af kæledyr er dog bestemt ikke noget, der anbefales, hvis det på nogen måde kan undgås, da det er besværligt for dig og kan være traumatiserende for dyret..

Gode råd til fodring af dit kæledyr

Når det kommer til korrekt foder for kødædende kæledyr, er der mange diskussioner, og eksperterne kan ikke rigtig blive enige. Nogle mener, at kæledyr bør fodres med råt kød, som de ville have fået maden i naturen. Disse folk mener, at de sygdomme, kæledyr får, stammer fra mangelen på råt kød. Andre mener, at det foder, der fremstilles er mindst lige så godt, og ofte bedre da det ikke indeholder de samme bakterier som det rå kød gør.

Herhjemme anbefaler dyrelægerne dog det købte foder, hvis man vel at mærke sørger for, at det er et ordentligt og anerkendt firma, der står bag fremstillingen af foderet, og at det er blevet testet, og man har dokumenteret, at det indeholder de rette næringsstoffer, som dyret har brug for. Kvaliteten af foder kan virkelig svinge meget, og det er uhyre vigtigt, at du vælger noget ordentligt foder til dit kæledyr.

Det kan dog også være en god ide at supplere den daglige kost til dit kæledyr med kosttilskud, som giver dyret nogle vigtige vitaminer og mineraler.

Kæledyr skal fodres forskelligt.. En hundehvalp bør fodres 5 til 6 gange dagligt i små portioner, den voksne hund kan nøjes med 2 gange. Du finder god kost indenfor tørvarer og dåsemad, og du må aldrig fodre din hund med ting som chokolade, løg, hvidløg, blade, svampe, vindruer, macadamianødder og andre fødevarer. Desuden må du ALDRIG fodre en hund med vitaminpiller til mennesker. Der er kemikalier i disse piller, som hundens mave ikke kan tåle.

Katte kan også fodres med tør- såvel som dåsefoder. Der skal helst være meget vand i kattens kost, og derfor er det ofte godt at give katten en del dåsemad, da det er mere vandigt end tørfoder. Katten skal helst ikke have løg, champignon. blade, sukkerholdige fødevarer, rå æg, salt med mere. Uanset om katte elsker mælk, bør du faktisk ikke fodre den med det. Der er mælkebalterier i komælk, som kattens mave har svært ved at nedbryde.

God fornøjelse med søgningen på udstyr til dine kæledyr!