>

Alarm & automatisering

24hshop Personalarm

24hshop Danmark
Sidst opdateret: 27.02.2020

Brille 3M Tora

Global Tools
Sidst opdateret: 18.12.2019

Købsguide til Alarmer

Alarmen holder dig tryg i hverdagen...

Det overordnede formål med at anskaffe sig en alarm er at få dig til at føle dig tryg i hverdagen ved at beskytte dig bedre mod brand, gasudslip, indbrud og lignende ubehageligheder. Alarmen advarer dig om ting som disse, når du enten er væk fra hjemmet eller ligger og sover. Især er det smart at have en alarm, hvis du er væk fra hjemmet flere dage i træk, som f.eks. i ferieperioden. Selv om du er væk, kan du føle dig tryg i visheden om, at dit hjem er beskyttet, og at du vil blive underrettet, hvis der sker det mindste. Alarmen fungerer sådan, at den larmer, hvis der sker noget, og enten automatisk ringer til et vagtselskab eller i hvert fald advarer naboerne, der kan være en rigtig god hjælp.
Billede af alarmsystem
Der er netop forskellige husalarmer, du kan vælge mellem. Du kan vælge mellem videoovervågning eller fjernstyret overvågning. Hvis du har fjernstyret overvågning, bliver du kontaktet via sms, hvis der sker noget. Det er også ved denne type alarmsystem, at man kan få en repræsentant fra sikkerhedsselskabet til at møde op på din adresse, når alarmen går.

CCTV er derimod en sikkerhedsforanstaltning, hvor en række videokameraer er sat op omkring og i dit hjem. Du kan følge med i, hvad der sker foran de forskellige kameraer ved at se på en monitor. Ideen er, at eventuelle indbrudstyve kan blive set og afsløret, mens de prøver at begå indbrud i dit hjem.

Under alle omstændigheder bør du kontakte dine naboer og høre, om de vil hjælpe dig med at holde øje med dit hjem, mens du er borte. De har hurtigere mulighed for at handle i tilfælde af brand eller indbrud, end sikkerhedsselskabet har, og alene truslen om, at de holder øje, kan måske holde tyven væk.

Sikkerhedssystemer med alarm er selvfølgelig kun gavnlige, hvis du har naboer tæt på, der har mulighed for at reagere på lyden af alarmen og ringe til politiet. Hvis du bor ude på landet, og der er langt til den nærmeste nabo, bør du i stedet investere i et videokamera og håbe, at det er nok til at holde ubudne gæster væk.

Det er sidst men ikke mindst en god ide at aftale med naboerne, at du sætter en tyverialarm op, hvis det er det, du har i tankerne. Husalarmer er meget høje, når de først går i gang, og ofte har der været nabostrid på villaveje, hvor naboerne bliver irriteret over en husejers alarm, der går i gang i tide og utide.

Forskellige typer indbrudsalarmer

Trådløse eller ikke-trådløse alarmer

95% af alle indbrudstyve forlader et hus, hvis alarmen går i gang, og derfor er en indbrudsalarm meget sikker, når det kommer til at undgå indbrud i dit hjem. Der er to typer detektor-typer i indbrudsalarme: bevægelsessensorer og åbnings-detektorer. Som navnet indikerer, reagerer bevægelsessensorer på bevægelser foran kameraet, og åbnings-detektorer går i gang, hvis en person åbner en dør eller et vindue ved at bryde dem op.

Trådet alarm

Alarmer, der fungerer via kabler skal forbindes med en central alarm og et elektrisk system i dit hjem. Du kan desuden sætte batterier i en sådan alarm, der tager over, hvis den pludselig mister sin elektriske forbindelse. Du får sandsynligvis brug for en professionel, der kan installere alarmsystemet for dig, men du bør ringe til flere forskellige og høre, hvad deres installationspris er, da der er stor forskel på prisniveau fra installatør til installatør.

Den trådløse alarm

Den trådløse model er super populær i dag, da man slipper for at trække ledninger gennem huset. Denne moderne alarm benytter sig i stedet af radiosignaler, og det er ikke småpenge, du sparer, ved at slippe for at installere alarmen med diverse ledninger og kabler. Trådløse alarmer kører på batterier, som til gengæld skal skiftes med jævne mellemrum. Det er vigtigt, at du tjekker for, om der er rigelig batteri, op til en ferie, men på trods af dette lille ekstra arbejde, er der mange, der foretrækker den trådløse model og slippe for installationen.

Du skal dog også vide, at den trådløse alarm ikke er helt så sikker som den elektrisk installerede. Men folk værdsætter nemheden i at installere den, og det er ikke fordi, den ikke beskytter dig godt, for det gør den. Der er bare større risiko for, at den svigter i nødens stund på grund af batterierne end den elektrisk installerede.

Hvis du køber en elektrisk dreven alarm, anbefaler vi dig, at du sætter detektorerne diskrete steder. Ikke bare ser det kønnere ud, når detektorerne ikke sidder overalt på og i dit hjem, men du undgår også bedre, at indbrudstyvene ser detektorerne og ødelægger dem under et indbrudsforsøg.

Hvis du alligevel er i gang med den helt store opbygning eller ombygning af dit hus, kan vi virkelig anbefale dig at få installeret en husalarm, der er elektrisk tilsluttet. Det er et super troværdigt og beskyttende redskab.

Andre slags husalarmer

Brandalarm

Hvis der opstår ildebrand i et privathjem, og nogle ikke overlever, er det i 70 % af tilfældene, fordi de dør af kulilteforgiftning, mens de ligger og sover. Det betyder, at røgen faktisk er det farligste, når en brand opstår. Brandalarmen reagerer netop på røg og er meget hurtig til at reagere. Hvis du ikke befinder dig i dit hjem, og en brand opstår, kan brandalarmen også være med til at redde dine ejendele, da naboer kan høre, det brænder hos dig, og kan kontakte alarmberedskabet.
src="//www.kk-data.com/s/images/buyingGuide/dk/2012/09/rogalarm.jpg" alt="Billede af røgalarm" width="162" height="162" align="right" />
Brandalarmen skal installeres i loftet, og du bør sætte den der, hvor en brand oftest opstår, som er i køkkenet eller i hvert fald i nærheden af køkkenet. Det er vigtigt, at du fortæller dit forsikringsselskab, at du har installeret en røgalarm, da det hos mange forsikringsselskaber influrerer positivt på din indboforsikring i tilfælde af ildebrand, hvor du bagefter søger om erstatning.

Gasalarm

Gasalarmen opsnapper, som navnet indikerer, gasudslip i dit hjem. Gasudslip, som ikke nødvendigvis kan mærkes eller lugtes, kan resultere i voldsomme eksplosioner, hvis gassen pludselig kommer i kontakt med ild.

En gaslarm bør installeres i nærheden af, hvor et udslip ville kunne opstå. Igen er det selvfølgelig køkkenet, der er det mest udsatte sted. Men der kan også være tale om en gasovn, du har placeret i stuen eller andre steder i hjemmet.

Den mest brugte gasalarm opsnapper udslip af carbon monoxid. Det er en særdeles farlig gastype, da den hverken kan lugtes eller kan ses. Hvis du indånder denne gas, bliver du hurtigt utilpas og kan faktisk blive forgiftet meget hurtigt. Hvis dette er sket, er symptomerne typisk, at du bliver utilpas, får kvalme og mærker svimmelhed. I sådan et tilfælde, gælder det om at lufte ud så hurtigt som muligt og gå ud i den friske luft, ind til udslippet af sivet bort.

God fornøjelse med søgningen på husalarmer her på Kelkoo! Pas på dig selv og dit hjem!