>

Ovne

Steba Miniovn Varmluft 38 L

Kitchentime.dk
Sidst opdateret: 02.01.2020

Voss IEL600RF

Lavprishvidevarer.dk
Sidst opdateret: 19.01.2020

Bosch grillsæt

Køkken24.dk
Sidst opdateret: 19.01.2020

Ovn produkt guide

At vælge en ovn

Velkommen til Kelkoos købsguide, der har til formål at hjælpe dig med at finde den helt rigtige ovn. Hvad enten du søger efter en dampovn, en varmluftsovn eller måske en kombi-ovn, finder du et bredt udvalg i vareoversigten. Hver ovntype har sine fordele, så din opgave er at vælge den ovn - der passer bedst til dine behov og spisevaner. Vareoversigten indeholder ovne fra nogle af markedets stærkeste brands. Du finder således ovne fra hvidevareproducenter som Siemens, Miele, Voss, Gorenje, Tristar med flere.

Hvis du ikke er helt vild med at skure og skrubbe din ovn, og stegefedtet altid synes at være synligt trods dine rengøringforsøg, bør du overveje at købe dig en ovn med pyrolyse (selvrens), så du ikke får så meget hyr med din næste ovn, hvad dette angår. Hvorfor ikke gøre hverdagen så nem som muligt, så du kan bruge din tid til mere interessante gøremål?

Dernæst er det også værd at kigge på energiforbruget. I dag skal ovne være energimærket, hvilket betyder, at du kan se deres energieffektivitet, idet de vil være mærket fra A til G.A er den mest energieffektive ovn og G er den mindst energivenlige ovn.

Endelig ønsker de fleste også at tænke på udseendet. Hvilket design passer ind i dit køkken, og hvilket look er du mest til?

Dampovn

Billede af komfurTrenden indenfor ovne går i retning af dampovne. Denne type ovn har en lang række fordele. En dampovn bevarer smagen, vitaminerne og næringsstofferne i maden bedre end nogen anden ovn gør. Dampteknikken har længe været anvendt i restauranter og andre professionelle køkkener – netop på grund af den bedre smag.

Dampning er en af de mest skånsomme måder at tilberede mad på. Kød tilberedt med damp bevarer sin saft og kraft  Generelt er en dampovn egnet til stegning, bagning og dampning af fisk, kød, tilbehør, desserter og grøntsager. Den kan også med fordel bruges til optøning, henkogning og desinficering. Og med småbørn i familien er det hurtigt og let  at desinficere sutter og sutteflasker i dampovnen.

Med Electrolux dampovn i rustfrit stål (EOB98000X) får du noget af det bedste, der findes indenfor dampovne. Denne ovn leveres med fuld touch betjening, fuldautomatisk rengørings-program og tonsvis af automatisk programmer. Med Electrolux kan du kombinere damp og varmluft eller vælge udelukkende at bruge damp. Naturligvis er dette en ovn i energi klasse A.

Energiforbruget i dampovne svinger fra mærke til mærke, selv blandt energiklasse A ovne  forbruger de så forskelligt som fra 170 kWh/år til 4-500 kWh/år. Så du er nødt til at undersøge det nærmere og ikke blot nøjes med A mærket, hvis du gerne vil være energibevidst.

Varmluftsovn

Vamluftsovnens største fordel fremfor en traditionel ovn er, at den varmer ensartet overalt. I traditionelle ovne bages maden fra et varmelegeme i loftet, hvilket betyder, der er køligere i bunden end i toppen. Dette kan selvfølgelig nogle gange være en fordel, f.eks. hvis du ønsker at få sprøde flæskesvær på en flæskesteg, men i de fleste tilfælde er ensartet varme at foretrække.

I en varmluftsovn cirkuleres varmen rundt, så der opnås samme temperatur overalt, hvilket igen betyder, at du kan have flere ting igang på samme tid. Du kan for eksempel bage 2 eller 3 plader pizzaer på en gang.

Du kan bruge en vamluftsovn både til at bage og stege i. Du må bare ikke glemme, at denne type ovn skal indstilles ca. 20% lavere i temperatur, end du måske er vant til fra almindelige ovne. D.v.s. en opskrift der normalt kræver 200 grader i ovnen bliver til 160 grader.

En anden god ting ved denne type ovn er, at blæseren kan bruges til hurtig og hygiejnisk optøning af frosne varer.

Asko/Vølund er en rigtig populær model, som vælges af mange. Denne ovn er en varmluftsovn med 9 funktioner inklusiv pizza- og holde-varm funktion. Den kommer i rustfrit stål og sort glas og kan får fra 4 – 5000 kroner.

En tommelfingerregel siger, at energiforbruget i en varmluftsovn er reduceret med 25 % i forhold til konventionelle ovne.

Kombiovne

En kombiovn er en ovn med flere funktioner. Du kan få Mikro/kombiovn med varmluft, grill og mikrobølgefunktion eller som tidligere nævnt en dampovn, der kombinerer damp og varmluft.

Bosch har lavet en mikro-/kombiovn til indbygning (HBC86P753S), som har 13 funktioner, derfor kaldes denne ovn også en multifunktionsovn. Denne ovn har automatisk selvrens (pyrolyse), memoryfunktion, langtidstegning, grill, mikrobølgeeffekt, holdevarm funktion og varmluft samt en hel del mere. Den findes i 3 farver; sort, hvid og rustfrit stål. Det er en ovn med et stilrent design, der vil passe smukt ind i de fleste moderne køkkenmiljøer. Denne ovn er naturligvis også en energi klasse A ovn.  Prisniveauet ligger fra 6300 – 8700 kroner.

En ovn med kombinerede funktioner giver dig frihed til vælge, hvordan du ønsker at tilberede din mad. Hvilken kombination af funktioner du vælger til din ovn er helt op til dig, og der er et stort udvalg af ovne at vælge imellem.

Mikrobølgeovn

Billede af komfur
De fleste danske hjem har en mikrobølgeovn. Den lille, hurtige ovn bruges typisk til at opvarme eller optø mad i. Der findes dog mange typer ovne med forskellige funktioner. Det, du skal beslutte dig for er, hvad du vil med denne ovn. Skal du bare varme mad, eller vil du gerne have muligheden for at kokkerere? Hvis det sidste er tilfældet, skal du vælge en ovn, der kan rumme mindst 20 liter. En mikrobølgeovn kan fås fra godt og vel 400 kroner og op til 10.000 kroner.

Det er en ganske anderledes oplevelse at lave mad i en mikrobølgeovn end i en almindelig ovn. Hvis du er nybegynder, får du brug for en god kogebog eller en vejledning til at starte med. Du er nødt til at finde ud af, hvor længe forskellige typer mad skal have i din nye ovn – hvilket vil være meget anderledes end i almindelige store ovne. En mikrobølgeovn er meget, meget hurtigere, og hvis du ikke tager det i betragtning, så får du ikke bare brændt mad – men forkullet mad!

Blandt de mest populære og mest solgte ovne finder du Whirlpool (JT 369 SL) med grill og varmluft til under 3000 kroner. Den leveres i sølv i målene 38,0 x 49,0 x 54,1 cm (H x B x D).

På energifronten bruger denne type ovn mindre energi end en almindelig ovn, fordi den ikke skal varme op før brug, og fordi varmespildet er mindre. Du skal dog huske at slukke standbydisplayet, når du ikke brugger din ovn, da den sluger mere strøm end du aner.

Uanset hvilken type ovn du er på udkig efter, finder du en bred vifte af hvidevarer her på produktlisten fra mange af hvidevaremarkedets førende forhandlere. Er du stadig i tvivl om, hvilken ovn der vil være den rigtige for dig, kan du med fordel kontakte forhandlerne, der har den rette specialkompetence til at hjælpe dig til at foretage det helt rigtige køb.

God fornøjelse med søgningen på den bedste ovn til dit køkken!