Vaskemaskiner

Vaskemaskine og Tørretumbler Produktguide

Vask og tør?

Selvom alle vaskemaskiner måske synes at være ens, er der mange valg, der vil påvirke, hvor rent dit tøj bliver, samt hvor mange penge du kan spare.
Billede af vaskemaskine
Faktisk er det bedst at tænke på køb af en ny vaskemaskine eller vaskemaskine og tørretumbler i forhold til sammenlagte omkostninger - jo mere effektive hvidevarer, du køber, jo flere penge vil du spare i løbet af brugsperioden. Specielt tørretumbleren kan være meget dyr i drift, og du må endelig ikke undervurdere, hvor mange penge du reelt set kan spare ved at være grundig i dine overvejelser, før du foretager dit køb.

Vaskemaskiner
Dette er, hvad du har brug for, hvis du har en særskilt tørretumbler, eller du hænger dit tøj til tørre. De fleste har samme størrelse, så du kan udskifte en nuværende maskine med en ny (eller få den installeret), men tjek målene før du køber. Der findes nogle slim-line modeller, men de er kun et godt valg, hvis du har virkelig trang plads.

Vaskemaskiner og tørretumblere
Vaske-/tørremaskiner kombinerer en vaskemaskine og tørretumbler i én, hvilket giver dig fordelene af begge i samme rumfang som et enkelt apparat. Det bedste er, at vaske-/tørremaskiner tømmer vandet fra tørreprocessen ud af drænrøret, så du ikke behøver en kondensatorbeholder eller stikkontakt, som du gør med en almindelig tørretumbler.

Effektivitet

Indbygget eller fritstående
Indbyggede hvidevarer er beregnet til at passe ind i dit køkken og være skjult bag en låge; fritstående hårde hvidevarer er klart synlige. Hvis du vil have en indbygget vaskemaskine, skal du have det nødvendige køkkenskab og matchende forlåge - du kan fjerne disse fra et eksisterende køkken eller lægge det ind i planerne, hvis du skal have et nyt køkken monteret.

Centrifugeringshastighed
Dette fortæller, hvor hurtigt tromlen roterer i omdrejninger pr. minut. Enkelt sagt, jo hurtigere tromlen drejer, jo mere vand bliver der trukket ud af dit tøj; jo tørrere dit tøj er, når det bliver taget ud, jo hurtigere vil det tørre på tørrestativet eller i tørretumbleren. 1200 rpm er standard på de fleste vaskemaskiner, men du kan få op til 1600 rpm.

Vaskekapacitet
Jo større vaskeportion, målt som tørt tøj i kg, jo mere tøj kan du få plads til i én vask. Dette kan hjælpe dig med at spare penge, fordi du kan slippe med færre vaske om ugen. Den anden fordel er, at du kan vaske større ting, så som dyner. Kig efter 5 kg eller 6 kg som standard, men 7 kg, 8 kg eller 9 kg er også meget populære med 11 kg som det meste.

Gode karakterer

Tørrekapacitet
I vaske-/tørremaskiner, fortæller tørrekapaciteten dig mængden af vådt tøj i kg, som du kan tørre. Kapaciteten er altid mindre end vaskekapaciteten, dels fordi den omfatter vægten af vand, og dels fordi tørretumblere skal have plads til at vende tøjet.
Billede af vaskemaskine
Energibesparelse
Du kan spare penge på din el-regning hvert år ved at vælge hvidevarer med bedre energiudnyttelse. Alle hårde hvidevarer er bedømt fra A (mindst energiforbrug) til G (højt forbrug), hvor A + og A + + er det bedste, du kan få. Kig efter hvidevarer, som mindst er bedømt til et B.

Bedømmelse af vaskeevne
Hele ideen med vaskemaskiner er at få dit tøj så rent som muligt. Bedømmelsen af vaskeevne fortæller dig, hvor god hver maskine er med en karakter fra A (bedst) til G (værst). Det kan ikke betale sig at købe en vaskemaskine, hvis vaskeevne ligger under C niveau. Til at begynde med vil den vaske tøjet rimeligt rent, men vaskeevnen forringes hurtigt, og så er du faktisk klar til at købe en ny.

Vaskemaskiner med så dårlig vaskeeve egner sig bedst til tøj, der er meget lidt beskidt, som måske bare skal skylles op. I et sådan tilfælde kan en vaskemaskine med vaskeevnen C eller derunder godt klare mosten. Men hvis du bare har tøj, der er almindeligt snavset, som det normalt bliver gennem en dagligdag, bør du anskaffe dig en vaskemaskine med bedre vaskeevne.

Særlige vaskeprogrammer
Hvis du har håndvask eller tøj af uld eller silke, som du helst vil ordne automatisk, så kig efter vaskemaskiner, der har disse særlige vaskeprogrammer. En Woolmark-godkendt vaskemaskine er bedst til uld. Kig efter lignende tørreprogrammer, hvis du ønsker at tørre dit tøj i en vaske-/tørremaskine.

Gode mærker

Kelkoos vareoversigt tilbyder dig vaskemaskiner af god kvalitet udviklet af nogle af markedets stærkeste hvidevare producenter.

Således finder du mærker som Zanussi, Miele, Brandt, Gorenje, AEG-Electrolux, Asko, Siemens med flere i oversigten.

De nævnte forhandlere har mange års erfaring med udviklingen af hvidevarer som vaskemaskiner, tørretumblere, opvaskemaskiner, komfurer, ovne, køleskabe, frysere med mere. De følger med udviklingen og sikrer dig, at dine hvidevarer, i dette tilfælde din vaskemaskine, har en optimeret drift, er langtidsholdbar og gør de daglige gøremål så lette og overkommelige som muligt ved at sikre dig gode servicefunktioner.

Rigtig god fornøjelse med at finde den rette vaskemaskine.