>

Kaffemaskiner og Espressomaskiner

DeLonghi BCO264.1

Lavprishvidevarer.dk
Sidst opdateret: 26.02.2020

Tefal Kaffe Maskine

Legetøjseksperten.dk
Sidst opdateret: 26.02.2020

Købsguide for Kaffemaskiner og Ekspressomaskiner

Kaffemaskinen er i rivende udvikling

Den originale elektriske kaffemaskine blev opfundet i 1936 af en ukendt person. Indenfor de seneste 10-15 år er en kaffemaskine gået fra at være en kliché for den dårlige smag, til at blive trendsættende indenfor hip og moderne design med mulighed for at blive en ægte Barista i dit eget hjem. En kaffemaskine er nu ikke længere blot en stor industriel lignende maskine, der fylder det meste af et køkkenbord.

I dag findes der en kaffemaskine i tusindvis af lækre design til hjemmet og derudover har man også mulighed for at vælge en espressomaskine til de frisk ristede bønner som giver dig endnu flere varianter at vælge imellem. Uanset hvad din smag er, kan du være sikker på at finde præcis den kaffemaskine som matcher dit behov. Når du skal købe din kaffemaskine har du i dag så mange valgmuligheder at det er vigtigt at kende sit behov så man kan foretage det helt rigtige valg af kaffemaskine. Lad os derfor starte med at definere de forskellige typer af kaffemaskine og espressomaskine som findes på markedet i dag.

Espressomaskinen

Billede af espressomaskine
Espressomaskinen har for alvor vundet indpas i de danske køkkener, og køkkenmaskinernes førende brands som Philips, Bosch, OBH Nordica, Moccamaster, Delonghi med flere udvikler løbende nye og stadig smartere espressomaskiner. Det smarte ved espressomaskinen fremfor den traditionelle kaffemaskine er, at du for det første kan lave en kop kaffe ad gangen og dermed ikke står med en hel kande fuld af kold kaffe, som de fleste af os har oplevet med filterkaffemaskinen. Men det, der sandsynligvis virkelig har fået kaffeelskerne til at foretrække espressomaskinen, er de mange forskellige varianter, du typisk kan lave på disse maskiner.

Hvad enten du er til Café Au Lait, Cappuchino, det lille stærke espresso-shot eller den mælkede Cafe Latte, kan du på mange af espressomaskinerne frit vælge. Graden af valgfrihed afhænger selvfølgelig af, hvilken espressomaskine, du køber, og det er klart, at de lidt dyrere maskiner giver dig flere valgmuligheder. Men du kan nu uden problemer finde en espressomaskine, der giver dig adskillige valgmuligheder, uden at den behøver at koste en herregård. De mange forskellige kaffevarianter køber du typisk i små poser, du kan indsætte i maskinen. Så er det ellers bare at stille maskinen på den ønskede kaffevariant og trykke på knappen - så er kaffen på vej.

Stempelkanden og mokkabryggeren

Billlede af stempelkande
Et andet alternativ til den traditionelle kaffemaskine eller til espressomaskinen er stempelkanden. Denne form for kaffe bliver ofte opfattet af kenderen som den rigtige måde at brygge kaffe på, hvor man får den optimale aroma. For de, der ikke ved det i forvejen, består en stempelkande af en cylinderformet glaskande med et stempel med låg. Man doserer sine kværnede bønner ned i kanden og hælder kogt vand over. Derefter lader man kaffen stå og trække, til den har opnået den ønskede styrke og trykker til sidst langsomt stemplet ned i kanden, indtil bunden er nået. Så er kaffen serveringsklar.

Denne type kaffemaskine fås i forskellige størrelser og kan brygge fra 1-2 kopper helt op til 12 kopper. Fordelen ved stempelkanden er, at du selv kan bestemme hvor lang tid din kaffe skal trække, og mange mener at smagen bliver bedre, når man presser kaffen ned i vandet. En stempelkande tager dog lidt tid at rengøre, og hvis man ikke er meget for det, kan man overveje at bruge den nyeste model indenfor stempelkander også kaldet en Aeropress. Denne maskine kombinerer en kaffemaskine og en espressomaskine i en. Den er lavet af et plasticrør, hvori man brygger sin kaffe ved hjælp af et mikrofilter og en vakuum presser direkte ned i sin kop. Dette giver en optimal form for espressomaskine, da presningen giver den optimale kontakt mellem bønner og vand.

Maskinen er desuden nemmere at rengøre end stempelkanden, da kaffegrumset er samlet i filtret og lige til at smide ud. Som et sidste alternativ til den klassiske kaffemaskine findes mokkabryggeren, som er en ren espressomaskine til dig, der elsker det stærke shot til at vågne om morgenen på.

Tilbehør til kaffemaskinen

Hvis man vælger en klassisk kaffemaskine uden indbygget kværn og man foretrækker sine bønner friskkværnede frem for i puder eller kapsler, kan man med fordel investere i en separat kaffekværner samt mælkeskummer. Disse maskiner fås både i automatiske udgaver som gør det nemt og hurtigt at betjene. Derudover skal man huske at købe rensemidler som er tilpasset til netop den kaffemaskine eller espressomaskine man har valgt at købe, så man altid har en ren maskine der kan brygge en den optimale kaffe. God fornøjelse.