>

Holdsport

Fodbold mål Hudora XXL

Legetøjseksperten.dk
Sidst opdateret: 23.02.2020

Købsguide til Boldsport

Udstyr til fodbold

Fodbold er verdens mest populære boldsport, og som sådan findes der også et utal af forskellige bolde, man kan spille med: Lige fra de dyre fodbolde, man ser i fodboldkampene i tv, til den billige plastikbold man ser overalt på gader, stræder, i parker, på stranden, og som har en vis tendens til at blive taget af vinden, hvis det blæser for meget.

Hvilken fodbold, du skal købe, afhænger helt af, hvad du skal bruge den til, og især hvem der skal bruge den. Fodbolde fås i fire forskellige størrelser, fra størrelse 2 til 5, og for dem gælder følgende tommelfingerregler:
Str. 2: Til børn under 4 år. Den er også ideel til at træne teknik for større børn og voksne.
Str. 3: Til børn under 8 år.
Str. 4: Det er standardstørrelsen til indendørs fodbold (for voksne) og er også den bedste størrelse til børn mellem 8 og 12 år.
Str. 5: Det er den "normale" størrelse"; det er denne størrelse fodbold, man bruger i kampe og til træning for teenagere og op.
Størrelserne er primært vigtige at have sig for øje, når man køber en "rigtig" fodbold; det vil sige en fodbold med en indre, sfærisk bold i typisk et gummimateriale som er dækket af læder eller et andet materiale. I dag bruger man ofte syntetiske materialer, som holder bedre og er mere modstandsdygtige over for forskelligt vejr end læder.
Billede af fodbold
Alle producenter, Nike, Adidas, Puma osv., laver både de helt dyre bolde, som man spiller med i professionel fodbold, og billigere udgaver af selvsamme bolde. De billigere udgaver er møntet den almindelige forbruger, og du skal overveje, om det virkelig er nødvendigt for dig at købe en topmodel. De er primært til feinschmeckere og folk, der er meget seriøse med deres sport.

Udover fodbolde kan du også købe fodboldmål, målmandshandsker og meget andet, så du har alt udstyret i orden til næste fodboldkamp med kammeraterne.

Håndboldudstyr

Håndbolde adskiller sig først og fremmest fra fodbolde i udvalget af størrelser. En håndbold er beregnet til at kunne holdes fast i én hånd og må derfor ikke være for stor. Størrelsen på en håndbold er altafgørende for, om du kan bruge den.
Håndbolde findes i tre officielle størrelser, og for dem gælder følgende tommelfingerregler:
Str. 1: Denne størrelse bruges af drenge mellem 8 og 12 år og af piger op til 14 år. Den er ca. 50 cm i omkreds.
Str. 2: Denne størrelse passer til drenge mellem 12 og 16 år, og det er samtidig den størrelse, piger over 14 og kvindelige seniorer bruger. Den er ca. 55 cm i omkreds.
Str. 3: Dette er størrelsen til drenge og mænd over 16 år. Den er op til 60 cm i omkreds.

For at få et bedre greb om en håndbold, kan man smøre den ind i harpiks. Man skal bare huske at være opmærksom på, at den overflade, man skal spille på, er afgørende for, om man kan smøre håndbolden ind i harpiks. På stranden går det f.eks ikke, for bolden vil samle sand og blive umulig at spille med. På faste overflader er det derimod intet problem. Håndbolde er lavet på samme måde som fodbolde med en sfærisk bold inderst, som er overtrukket med et materiale - enten læder eller et syntetisk materiale.

Udover bolde finder du udstyr som f.eks. knæbeskyttere på listen.

Basketball

Der findes overordnet to forskellige typer bolde til basketball: En type til indendørs brug og en type til brug både indendørs og udendørs. Forskellen mellem de to typer er materialet. En basketball, som er lavet til kun at blive brugt indendørs, vil meget hurtigt blive slidt, hvis den bruges udendørs, takket være de hårdere forhold med snavs og støv i luften, og bruges den tilmed på asfalt, vil det kun gøre holdbarheden yderligere markant ringere.
Den gode nyhed er, at en all-round-basketball ikke bare kan bruges mere alsidigt, men tilmed er langt billigere. Og så skal det også nævnes, at en basketball til indendørs brug fra ny har en meget glat overflade, som lige skal spilles til.

Der findes to størrelser for en basketball: Str. 7 til mænd og str. 6 til kvinder og yngre drenge. Hvis du er usikker på, hvilken størrelse du skal bestille, kan du besøge din lokale sportsbutik og prøve de forskellige størrelser. Samtidig kan du også prøve bolde med forskellige overflader, så du kan få en idé om, hvad der passer bedst til dig, men generelt er der ikke den store forskel, når vi taler om allround-bolde. Når det kommer til producenter kan du roligt gå efter de mest kendte og erfarne såsom Spalding, Wilson, Molten, Rawlings og Nike. Med en basketball fra en af disse producenter går du ikke galt i byen. Vareoversigten gemmer også på basketballnet, så du kan øve dig hjemme i haven eller i indkørslen og blive en anden Michael Jordan en skønne dag.

Floorball udstyr

Først og fremmest er floorball det, vi i normal tale kalder hockey. Hvis du vælger filtret "floorball" i vareoversigtens venstre side, finder du både mål, hockeystave, bolde - alt det udstyr du har brug for til hockeykampen.
Billede af mål
Hvis du er målmand, kan du med fordel anskaffe dig en hjelm, da det kan være et temmelig udsat sted at stå, når modstandere kommer susende imod dig klar til at affyre bolden, eller pucken som den hedder i ishockeyens verden. Forskellen mellem bolden i floorball og ishockey er dog, at det netop er en bold, der anvendes på gulvet, mens det er en mere flad puck, der glider hen over isen. Til floorball hører der også bestemte sko, der er særligt velegnet. Dem finder du også på listen.

Nogle kalder også badminton, tennis, squash og bordtennis for boldsport, da der spilles med en bold. Her på Kelkoo finder du udstyr til disse sportsgrene ved at gå ind under ketcher sport. Du kan imidlertid også bare følge ovenstående link til hver sportsgren.

God fornøjelse med søgningen på udstyr til boldsport!