>

Camping & Hiking

LED lommelygte med gaveæske

mrperfect.dk
Sidst opdateret: 27.02.2020

Scarpa Instinct FV

Multitriathlon.dk
Sidst opdateret: 27.02.2020

Rehband EPI Support 1 stk

Apopro Online Apotek
Sidst opdateret: 27.02.2020

bkr Vattenflaska spiked 500 ML

Wakakuu DK
Sidst opdateret: 28.02.2020

Klampe - 62 mm

Marineudstyr
Sidst opdateret: 27.02.2020

Lagenpose

Backpackerlife.dk
Sidst opdateret: 27.02.2020

Købsguide til Campingudstyr

Planlægger du en campingtur?

Omkranset af vand og med milde temperaturer både sommer og vinter, er Danmark et ideelt land for camping, og blandt danskerne findes der også rigtig mange passionerede campister. Men det at campere er lidt mere kompliceret end bare at pakke et telt sammen og slå det op på en mark, hvilket de garvede campister ved alt om.

Men for dig der er grøn indenfor camping universet, får du her en guide til, hvilket udstyr det er enten aldeles nødvendigt og ellers yderst gavnligt at have med på campingpladsen.

Spar ikke på teltet

Uden telt ingen campingtur! Det er et faktum. Og dette er et punkt, hvor du ikke bør spare men sørge for, at du anskaffer dig et godt solidt telt med oversejl, der passer i størrelsen i forhold til dit/jeres behov. Det er vigtigt at have det danske vejr, hvis du da skal campere i Danmark, når du vælger telt og teltstørrelse. Det er nemt og mobilt at anskaffe sig et lille iglo telt, der ikke er tungt og hurtigt at slå op. Men du skal også huske, at regnvejr sommetider kan tvinge campisten ind i teltet i løbet af dagen, og da er det rart, hvis teltet er stort nok til, at du også kan opholde dig inde i det, selv om du ikke ligger i soveposen. Du skal også huske dit tøj og det øvrige udstyr, som mange også opbevarer inde i teltet.
Camping udstyr
Generelt kan det anbefales at vælge et telt, der egner sig til ca. dobbelt så mange, som I er afsted. Så hvis I f.eks. er 2 personer afsted, bør I medbringe et 4 personers telt.

Oversejlet på teltet kan få afgørende betydning for, om I og teltets inventar kommer tørskoet gennem et regnvejr. Når du slår teltet op, er det vigtigt, at du spænder oversejlet så langt ud, som det er muligt. Hvis oversejlet hviler på underdugen, bliver teltet lynhurtigt utæt, og vandet kan komme ind.

Hvad skal du have i teltet

For det første skal du selvfølgelig huske soveposen og liggeunderlaget eller luftmadrassen. Sørg i denne forbindelse for at slå dit telt op et sted, hvor grunden er jævn og ikke ligger for enden af en bakke. Førstnævnte for din komfort i nattetimerne og sidstnævnte for at undgå, der ikke løber vand ned i det ”hul”, hvor du har lagt dig, hvis det står ned i stænger.

En lommelygte eller aftenlampe er også en vigtig ting at have i teltet, både for hyggens skyld, men selvfølgelig også hvis du har brug for at komme ud af teltet eller skal orientere dig i nattetimerne, hvor det jo ellers ofte er sort som graven.

Når du pakker tøj til en campingtur i Danmark, skal du først og fremmest tænke på varme og komfort. Selv på varme sommeraftener er det ikke nødvendigvis særlig lunt i nattetimerne, og du får med sikkerhed brug for uldne trøjer, joggingbukser, tykke sokker og en god vindjakke. Glem ikke regntøjet. Vejroptimisterne tager gerne afsted på camping en solskinsdag og tænker, at lidt vand ikke skader. Det er imidlertid et faktum, at manglende praktisk tøj kan ødelægge en campingferie, da du ikke orker at befinde dig udenfor uden at være ordentligt klædt på. Gummistøvler, regntøj – husk det hele. Med disse lunefulde vejrguder vi holder os i dette land, kan det modsatte få kedelige konsekvenser.
Billede af campingstol
Toiletsager er selvfølgelig også en absolult nødvendighed, og på stort set alle campingpladser finder du toilet- og badehuse.

De fleste bliver også hurtigt træt af at sidde på jorden hele tiden, så selv om du camperer på primitive præmisser, er det en god ide at medbringe klapstole og bord til måltiderne, og når I sidder og hygger jer på pladsen. Den ægte spejder ville måske ryste på hovedet og ikke mene, det er nødvendigt, men vi slår alligevel fast, at man gerne må tillade sig den komfort, selv om man er ”i et” med naturen.

Madlavning på campingpladsen

Hvad madlavning angår har du for det meste også flere muligheder. Selvfølgelig skal du huske service, det fornødne udstyr til tilberedning og opvaskeudstyr, men de fleste steder kan du også vælge mellem at lave mad selv enten på en grill eller et trangia eller benytte dig af de camping køkkener, der ligger rundt omkring. Igen er det vel afgørende, hvor primitive forhold, I beslutter jer for på jeres campingtur.

Luksuscampisten

Alt i alt kan du nøjes med at pakke relativt få ting, når du tager afsted på camping. Men langt de fleste campister vælger nu at leve under noget mere luksuriøse forhold i deres campingvogne med store fortelte, og med fjernsyn, eget gasblus, køleskab, evt. eget toilet osv. Her handler det mere om at skabe sig sit eget lille miniature sommerhus på campingpladsen, mens man stadig nyder en særlig stemning, der er, når man er så meget udendørs dagen lang, som det er tilfældet på en campingferie.

Men selv om man er den lykkelige ejer af en campingvogn, skal man stadig huske at tænke på vejrets luner, når man planlægger en campingferie. Mærker som Haglöfs, Dam og Helly Hansen er anerkendte mærker indenfor friluftstøj, som holder dig varm, samtidig med at det egner sig til bevægelse og fysiske akitiviteter som f.eks. vandring, sejlture, cykelture med mere.

Vi her fra Kelkoo ønsker dig god fornøjelse med planlægningen af din campingferie, og vi håber, du finder det rette udstyr, så du er klar til en ferie i det fri.