>

Kampsport og fitness

Abilica Fodstrop

Nordic Fitness
Sidst opdateret: 21.02.2020

Købsguide til Fitness udstyr

Kom i gang med at træne

Velkommen til Kelkoos købsguide til fitness udstyr. I Danmark er vi efterhånden ved at udvikle os til en nation af fitnessudøvere. Med stigende fokus på sundhed og velvære, tilmelder flere og flere danskere sig de mange fitnesscentre, der blomstrer op overalt. Men det kan være tidskrævende at finde tiden til at træne jævnligt i en travl hverdag. Derfor er der også flere og flere, der begynder at træne derhjemme. Og du behøver faktisk ikke specielt meget udstyr for at kunne skabe dit eget lille hjemmetrænings studie. I denne guide finder du nogle gode råd til, hvilket fitness udstyr, der er velegnet til at træne med eller på derhjemme.

Fitness maskiner til hjemmet

Hvis du godt kan lide at træne på fitness maskiner men ikke har tid til at træne i fitness center, kan du vælge at anskaffe dig din egen personlige fitness maskine. Hvilken motionsmaskine du skal vælge afhænger af, hvordan du bedst kan lide at træne, og hvad du gerne vil have ud af din træning. Hvis du gerne vil øge din kondition, er maskiner som crosstrainer, en steppemaskine eller en motionscykel gode bud.
Fitness ikoon
Hvis du til gengæld vil styrketræne, skal du hellere se efter en træningsbænk eller andre maskiner, hvor det er meningen af du skal vægttræne.

En halv time på fitness maskinen hver dag giver dig den motion, du har brug for for at have en moderat kondition. Men intensisteten af din træning er selvfølgelig altafgørende for, hvad du får ud af minutterne på træningsmaskinen. Mange mennesker sætter motionsmaskinen foran fjernsynet for at kunne se tv, samtidig med at de træner. Det er imidlertid en meget dårlig ide, da du ikke kan træne intensivt og være opmærksom på andre ting samtidig.

Øvrigt udstyrr til fitness

Du behøver ikke nødvendigvis at investere i fitness maskiner for at kunne træne derhjemme. Der skal faktisk meget få hjælpemidler til for at kunne træne. En yoga måtte er nærmest en nødvendighed. Du kan først og fremmest bruge den til udstrækning og gulvøvelserne, men det er også muligt at lave mange styrketræningsøvelser liggende på den.

Dernæst er en fitness bold en rigtig god investering, hvis du ønsker at træne derhjemme. Igen kan du lave alle former for øvelser på den. Du Du kan både lave udstrækning, smidigheds og styrketræningsøvelser, og træningen på bolden er meget effektiv.
Kettlebells er blevet meget populær erstatning for de traditionelle håndvægte, og specielt er mange kvinder blevet begejstret for dem. Du kan træne med Kettlebells, som du kan med håndvægte, og de er yderst effektive til muskeltræning.

Ellers kan du anskaffe dig udstyr som sjippetov, elastikker med mere. Det er også velegnet udstyr til styrketræning derhjemme.

Fitness tøj

For at have det behageligt og få den optimale bevægelighed er det også vigtigt at have det rigtige tøj til fitness træningen. Hvad materialer angår, kan ployester anbefales. Det er svedabsorberende, hvilket betyder, at tøjet ikke føles tungt og vådt, når du bliver svedig. Desiden er det glat og behageligt mod huden og meget let. Det anbefales endvidere, at tøjet sidder rimelig stramt til kroppen, så det ikke generer di bevægelsesfrihed og vejer mere, end det behøver. Hvad mærker angår, kan vi fra Kelkoo anbefale producenter som Nike, Puma, Hummel, Carite og Adidas anbefales.
Billede af fitness maskine
De rette træningssko er noget af det vigtigste overhovedet. Især hvis du træner konditionstræning, hvor du hopper meget eller bevæger dig hurtigt. Nike og Adidas fremstiller træningssko, der egner sig specifikt til forskellige sportsaktiviteter, såsom f.eks. løb, aerobics, styrketræning osv. Når du skal finde de rette sko til styrketræning, er det først og fremmest vigtigt, at du finder nogle sko, du står fast i og dernæst, at de støtter dine ankler og fodled godt.

Træningsprogrammer i TV

Det er også blevet populært som hjemmetræning, at du følger styrketrænings- eller fitness programmer på tv´et. Du kan både købe træningsprogrammer på DVD eller evt. købe dem som spil til f.eks.  Nintendo Wii. Hvad enten du er til aerobics, Zumba, traditionel styrketræning eller andet, kan du finde gode træningsprogrammer, derr guider dig igennem træningen og giver dig fornyet inspiration. Når du køber et træningsprogram, kan du ofte vælge mellem at træne på forskellige niveauer, og der er flere forskellige programmer i samme pakke. På denne måde kan du også skabe variation i din træning, sørge for at du udvikler og undgå at overtræne bestemte dele af kroppen ved at træne på den sammen måde hele tiden.

Zumba er især blevet moderne i nyere tid blandt mange danskere. Zumba er fitness dansk inspireret af latinamerikanske rytmer. Det er effektiv træning for lår og baller, men du får generelt hele kroppen med. Og så er det også en god blanding af konditionstræning og styrketræning, så for dig der ikke er beg for at hoppe med på Zumba bølgen, er det en effektiv måde at komme i form på.

Hvis du træner Zumba, aerobics eller andet derhjemme i stuen, skal du dog tænke over, hvilke underlag, du træner på. Hvis du har trægulv, kan du godt træne på det uden at frygte for dine knæ, men du bør ikke træne på fliser eller sten, da stødene op i dine led bliver for voldsomme. I så fald kan du evt. overveje at bruge et liggeunderlag, hvis du ellers kan få det til at ligge fast på gulvet.

For mange mennesker er det noget af en udfordring at komme i gang med at træne. Men så snart du er kommet i gang, vil du hurtigt blive belønnet med mere energi, en kønnere skikkelse og bedre humør. Der er så mange muligheder for træning, så det er bare med at finde den træningsform, der passer bedst til dig.

Rigtig god fornøjelse med søgningen på det rette fitness udstyr!