>

Ketsjer sport

Tennis Bolde Leopard 3 Stk

Legetøjseksperten.dk
Sidst opdateret: 25.02.2020

Købsguide til udstyr til ketsjersport

Sport med ketsjer og bold

I Danmark er ketsjer sportsgrene som badminton og tennis nogle af de aboslut mest populære sportsgrene. Vi har opfostret nogle af verdens bedste badmintonspillere gennem tiden, og Caroline Wozniacki har i den grad placeret Danmark på verdenskortet i tennisverdenen. Også bordtennis og squash er populære sportsgrene blandt danskerne, selv om de dog dyrkes i mindre omfang end de to førstnævnte.

Måske er du en af dem, der allerede dyrker en eller flere af de fire ketsjer sportsgrene. Men hvis du overvejer at komme i gang med enten at spille badminton eller tyre en bold ind i en væg, som squash fundamentalt handler om, får du i denne guide gode råd til, hvilket udstyr du skal anskaffe dig.

Tennis udstyr

Tro mod sin betegnelse ketsjersport, skal du selvfølgelig have anskaffet dig en tennis ketsjer. Der findes mange forskellige mærker og modeller, hvilket kan besværliggøre jagten på den helt rigtige. Du skal kende din egen spillestil for at være sikker på, du får en ketsjer, der passer perfekt til dig. Der er ingen grund til at købe en for dyr ketsjer, før du har opnået et vist niveau i tennis, da den simpelthen vil være for avanceret at bruge, og du ikke vil være i stand til at styre dine slag. Grebet på en ketsjer skal skiftes jævnligt, så det er også en god ide at have nogle stykker af dem i tennistasken, da du kan få vabler i hænderne, hvis du spiller med et slidt greb.

Udover ketsjeren skal du have tennisbolde, der også varierer i hårdhed. Det kan være en god ide at købe nogle, der er bløde til at starte med, da de er nemmere at styre end de hårdeste.
Billede af ketsjer
Køb enedelig rigeligt med bolde til at starte med. Du vil sandsynligvis få brug for at øve dig meget på serv og slag, og da er det en fordel, at du ikke skal tænke på at samle bolde op ustandseligt.

Tøj og sko er også vigtigt i tennis. Hvis du påtænker at spille på varme sommerdage eller evt. spille på ferier i udlandet, skal du være opmærksom på, at det kan blive meget varmt på en tennisbane. Mange kvinder spiller i tennisnederdel, da den er behagelig at have på og giver dig god bevægelighed i benene.

Svedbånd til både pande og håndled er hyppigt brugt af tennisspillere og du bør i øvrigt medbringe drikkedunk og drikke rigeligt med vand under træningen.

Badminton udstyr

Ketsjeren er selvfølgelig også det centrale i badminton udstyr sammen med fjerboldene selvfølgelig. Badmintonketsjere varierer ekstremt meget i pris fra 300 op til 3000 kroner, men igen er det ikke nødvendigt at købe den dyreste ketsjer til at starte med, da du i starten risikerer ikke at ramme bolden rent relativt ofte, hvilket kan være hårdt for ketsjerrammen i det lange løb. Dog er der den forskel mellem badminton og tennis, at det er meget nemmere at styre en badminton ketsjer end en tennisketsjeren, da fjerbolden slet ikke er så tung og hurtig som tennisbolden.

Badmintontøj minder om tennistøj, hvilket betyder polyester spillesæt med korte shorts og t-shirt. Tendensen i dag er,a t tøjet gerne må være stramtsiddende, samtidig med at det skal være elastisk og dermed ikke bremse din bevægelighed på banen. Og så er badminton skoene altafgørende for, hvordan du bevæger dig på banen. Badminton er en hurtig og krævende sport, der kræver et stort arbejde af dine ankler, knæ og øvrige led. Det er derfor utroligt vigtigt, at du har den rette stødabsorbering i dine sko og har nogle sko, der støtter dine ankler godt.
Billede af boldrør
Fjerboldene køber du i rør, og igen kan du lige så godt købe en del til at starte med, da de let bliver ødelagte og taber fjerene, når du ikke rammer dem rent. Generelt skifter mab fjerbold op til flere gange per kamp, så et enkelt rør slipper hurtigt op. Der er meget stor forskel på kvaliteten af fjerbolde, og sommetider kan den samme producent lave serier af fjerbolde, der er hurtigere, end de plejer at være, for så at lave en langsommere serie igen gangen efter. Dog kan det betale sig aldrig at købe de billigste fjerbolde, da de har en vis tendens til at gå meget hurtigt i stykker. Plasticbolde er også en mulighed, men de egner sig kun til at spille badminton udendørs om sommeren, da de flyver meget dårligt og gør spillet meget langsommere, end hvad der er tilfældet med fjerboldene.

Squash udstyr

En squash ketsjer ligner i udseende et vejkyds mellem en tennisketsjer og en badminton ketsjer. Den er tykkere i rammen end en badmintonketsjer, men har et mindre hoved end tennisketsjeren. Squash ketsjerne varierer også meget i model, for og vægt. Nogle foretrækker at spille med ketsjere, der har tunge hoveder, hvor andre foretrækker dem lettere. Det er en smagssag, og du bliver nødt til at prøve dig frem, før du har forudsætning for at finde ud af, hvilken model du spiller bedst med. Det kan derfor anbefales at købe en billig model første gang, du køber een squash ketsjer.

Hvad tøj angår, er der igen ikke den store forskel på tennis, badminton og squash. Dog er der flere squash entusiaster, der foretrækker at spille i bluser uden ærmer, da du ofte kommer til at svede meget på squashbanen på grund af det hurtige tempo og det lukkede rum. Skoen er igen meget centrale, og det er vigtigt, du står godt fast og har en god støtte omkring dine ankler. Når en sportsgren er hurtig, er der forøget risiko for at vride om eller forstrække led og muskler, og derfor er det vigtigt, at dit udstyr støtter dine udsatte områder. Svedbånd kan igen varmt anbefales både i pandemodel og omkring håndleddet.

Squashbolde fås igen i forkskellige varianter, og her skal du vurdere, hvor hurtige, du ønsker, boldene skal være. Det er en gode ide at lægge ud med bolde, der er lidt langsommere, da de virkelig kan komme op i høj fart i kampens hede. Du bør også skrive dig bag øret, at squash er den sportsgren, hvor der er flest øjenskader på grund af, at bolden kan ramme dig i ansigtet, så der er ingen grund til at vælge den aboslut hurtigste model til at begynde med. Jo varmere bolden bliver under spillet, jo hurtigere bliver den.

Bordtennis udstyr

Hvis du er nybegynder, skal du lede efter et bordtennisbat, der giver dig god kontrol, moderat fart og moderat skru. Du skal med andre ord anskaffe dig et bordtennisbat, hvor det er rimelig nemt at udføre de forskellige slag. Hvis battet bliver for hurtigt eller skruer for meget på boldene, vil du få rigtig svært ved at spille med det det første lange stykke tid.

Bordtennistøj afviger heller ikke afgørende for sportstøj til andre former for ketsjer sportsgrene. Det går stærkt, og du får sved på panden, så du skal sørge for, at kroppen ånder godt i tøjet, og at du har god bevægelighed. Det er fatalt, hvis du glider i dine sko, så det vigtigste, hvad bordtennissko angår, er, at du står godt fast, har god stødabsorbering, og at dine ankler er godt beskyttet af skoens ryg.

Uden et bord – ingen bordtennis, så det skal du selvfølgelig have adgang til. Nogle vælger at købe deres eget bord, hvis de først er bidt af sporten og vel at mærke har plads til det, men ellers bør du melde dig ind i en bordtennisklub.

Sidst men ikke mindst kommer du ikke langt uden bordtennisbolden. Der er igen hastighedsforskel og forskel i hårdhedsgrad ved de forskellige bolde. Start ud med de mere langsomme og prøv lige så langsomt at gøre dem hurtigere og hurtigere, når du føler, du begynder at have tag på det.

Rigtig god fornøjelse med søgningen på udstyr til ketsjer sport!