>

Legetøj

Strygemærker B

randomshop.dk
Sidst opdateret: 25.02.2020

Gaby Aborre

Lystfiskeren.dk
Sidst opdateret: 25.02.2020

Købsguide til Legetøj

Leg betyder meget for dit barn!

Børn har brug for fysisk aktivitet og til at udforske verden og udfordre sig via leg. Spil og leg er fantastisk for barnets velvære, bevidthed og motoriske udvikling. De lærer sociale spilleregler og udvikler deres fantasi, mens de har det sjovt under legen, hvad enten de leger med sig selv eller med andre. Gennem legen viser barnet tidligt, hvad han/hun interesserer sig for. Nogle børn elsker at bygge og konstruere tng, andre leger med biler, nogle organiserer ting efter størrelse, farve og type, mens andre leger far, mor og børn.
Billede af legetøj
Nogle børn er mere fysiske, og andre kan bedre lide at sidde stille og roligt og f.eks. tegne eller modellere. Det er vigtigt, at barnet får mulighed fir at prøve sig selv af med forskellige former for leg, og forældrene har ansvaret for at præsentere børnene for forskellige former for leg.

Men hvilke former for leg skal du introducere dit barn til? Der findes tusindvis af måder at underholde børn på. For at finde de lege, der passer til dit barn, skal du have barnets særlige interesser med i dine overvejelser. Denne guide præsenterer dig for forskellige typer leg.

Lærelege og spil

Kreative og læringsbaserede spil kan hjælpe med at udvikle barnets hjerne og motiske evner. Legen skal være underholdende, da barnet tager bedst ved lære, hvis han/hun føler sig godt underholdt undervejs.

Billede af legetøj
Børn elsker at spille med de voksne. Det er sådan set underordnet, om I spiler Labyrinth, Mikado, Kort eller Domino – så længe barnet får lov at tilbringe tid sammen med dig, vil han/hun helt sikkert more sig. Scrabble er også et rigtig godt spille for de lidt større børn, hvor de kan lære at stave bedre og få udvidet deres ordforråd. Når børnene er ældre, er det spil som skak og risk, der er populære.

Byggeklodser, udendørslegetøj og udklædning

Klodser

Barnets logik, opmærksomhed og koncentration trænes ved at lege med byggesæt eller legetøj, hvor du skal konstruere noget, og så ved legetøjsfabrikanter af erfaring, at børn elsker denne slags leg.
Billede af legetøj
Dette er forlaringen på, hvorfor LEGo er så populært fra DUBLO til de mindste til Star Wars LEGO´et blandt de mange temaer til de ældre børn.

Simulationslegetøj

Simulationsleg er også et vigtigt punkt i barnets sociale udvikling. Her efterligner børnene det, de oplever fra deres egen familie eller som de ser i medierne eller hjemme hos vennerne. Ud fra disse erfaringer opbygger de verdener, hvor de øver deres egne familiære egenskaber eller andet. Playmobil og Barbie legetøjet er to gode eksempler på simulationslegetøj.

Udklædning

De fleste børn elsker at klæde sig ud og male sig i ansigtet. Det hænger igen sammen med barnets livlige fantasi og lyst til at efterligne sin omverden. Lad dem endelig boltre sig i kostumer og dermed udvidde deres kreativitet og fantasi. Udklædningsfavoritterne kender vi fra Fastelavn og er alt fra prinsessekjoler til pigerne til Spiderman kostume hos drengene.

Respekter legetøjets aldersgrænse

På legetøjets pakke skal der altid være angivet en anbefalet aldersgrænse, der fastlægger, hvor gammelt barnet bør være for at lege med legetøjet. Det er vigtigt, at du ikke giver dit barn noget legetøj, der er egnet til børn, der er ældre end ham/hende. Barnets sikkerhed kan være i fare med det forkerte legetøj. Noget legetøj kan være direkte farligt for barnet, mens andet bare kræver flere færdigheder, end barnet har pga. den lavere alder. Det er en god ide at anskaffe sig CE-mærket legetøj. CE betyder, at legetøjet lever op til europæisk standard og ikke er farligt for barnet.

Når du køber dit legetøj via Kelkoo, kan du benytte vores prissammenligning, som giver dig de bedste priser på det pågældende legetøj. Det er en effektiv måde at spare penge på fremfor at købe legetøjet i forretningen. Vi ønsker dig god fornøjelse med søgningen på legetøj.