>

Kufferter

Bæltetaske guld farvet

Jyskfrisoerlager.dk
Sidst opdateret: 25.02.2020

Trunki - Rex

coolshop.dk
Sidst opdateret: 25.02.2020

Købsguide til Kufferter

Introduktion

Har du brug for et slidstærkt og praktisk stykke bagage til at transportere dine ejendele med, når du skal på ferie, weekend, på forretningsrejse eller måske skal flytte? Så skal du helt klart lede efter en kuffert. Du kan både få kufferter med og uden hjul, men vi anbefaler dig helt klart at købe en model med hjul, da det skåner dig for tinge løft og dermed giver dig muligheden for at pakke tunge til i din kuffert, som du kan skubbe men ikke løfte.
Billede af kuffert
Og kufferten er super moderne i dag og har overtaget håndtaskens plads, når det gælder bagagen til ferier, forretningsrejser eller længere ture. Du kan få kufferter i alle størrelser, og især den lille weekend kuffert fylder i dag op i togene eller i flyene, når folk skal besøge familien nogle dage eller skal til møde eller messe udenlands. De små kufferter er fremstillet i en størrelse, der gør, at de passer ind i håndbagagerummet i et fly, hvilket betyder, at du ikke behøver at tjekke dem ind, før du går ombord på flyet. Det sparer dig rigtig meget tid.

Hård eller blød kuffert

Som udgangspunkt er alle kufferter hårdere end en taske eller en rygsæk. Men du kan stadig vælge mellem den helt hårde model og den mere bløde. Hvis du rejser meget og din kuffert skal tjekkes ind i bagagerummet på flyet, når du rejser, anbefaler vi dig klart den hårde model.

Pakker du kun tøj og kan leve med, at det bliver lidt krøllet under turen, kan du dog også sagtens benytte en blød kuffert til en flyvetur, hvor den bliver tjekket ind, men du bør skrive dig bag øret, at flyture ofte er hårde ved bagagen. Du kan også godt opleve, at kufferten går i stykker på turen, hvis det ikke er ordentlig kvalitet. Hvis du har sårbare ejendele i kufferten, der har brug for beskyttelse, bør du ikke transportere det i en blød kuffert, hvis du kan undgå det.

Fordelen ved den bløde kuffert er, at du kan presse mere bagage ned i den, da den kan give sig i modsætning til den hårde model. Det kan så også være et problem, da det ofte er med de bløde kufferter, man får overpakket, og ender med at betale høje afgifter i lufthavnen for at få alle sine ting med hjem. Du kan ikke få så mange overraskelser med en hård kuffert.

Materialer og ergonomi

Kufferter fremstilles af mange forskellige materialer, og det er primært materialet, der afgør kuffertens kvalitet. Billige kufferter er typisk fremstillet af nylon eller andre syntetiske stoffer. Nylon er praktisk, da det ikke vejer særlig meget, men hvis du vil have en super slidstærk kuffert, der kan holde til mange års rejser, skal du købe en kuffert fremstillet af læder.
Billede af kuffert
De koster dog betydelig mere og er også tungere på grund af materialet, men du får dig en kuffert, der bare holder.

Hvad ergonomi angår, skal du også vælge type indenfor kufferter. Hvor mange hjul skal din kuffert have? Jo flere hjul kufferten har, jo hurtigere kan du transportere den. De billigste modeller indenfor kufferter kommer ikke med mere end 2 hjul, men hvis du køber dig en mere avanceret udgave, kan du få 4 og 6 hjul. Det er praktisk at have flere hjul, hvis du skal transportere din kuffert over et ujævnt terræn eller op af trapper, hvor du med 6 hjul på trille den og ikke behøver at løfte den. En anden ergonimisk vigtig detalje er det faktum, at du kan forlænge håndtaget på en kuffert. Her er det vigtigt, at du kan forlænge det så meget, at det passer til din højde. Hvis du skal bøje i knæene eller gå krumbøjet for at trille din kuffert, forsvinder hele ideen med at aflaste dig. Det er derfor vigtigt, at det forlængede håndtag er perfekt til din højde.

Vi ønsker dig rigtig god fornøjelse med søgningen på kufferter her på Kelkoo!