Funktioner og tekniske detaljer
SANTOKU - BLACK SERIES Hvorfor skal man vælge en santoku kniv? Og hvad er det egentlig for en kniv? Santoku kniven er bedre kendt som den asiatiske udgave af en kokkekniv, hvorimod den almindelige kokkekniv er den vestlige udgave af en kokkekniv. Derfor besidder de også mange af de samme egenskaber, selvom de har visse forskelligheder, som i bund og grund bærer præg af den måde knivbladet er udformet på. Santoku kniven har et lidt bredere knivblad, men er derimod knap så lang som den almindelige kokkekniv. SANTOKU KNIVENS BEDSTE EGENSKABER Santoku kniven er med sit brede blad ekstremt god til forskellige hakkeopgaver, som man kan komme ud for under madlavning. Dens brede blade kommer virkelig til sin ret, når der er tale omkring hakke opgaver, som f.eks. løg, peberfrugter eller udskæring af større grøntsager, som blomkål eller broccoli. Derfor er Santoku kniven helt perfekt til personen/personerne, som nyder at lave mange grøntsager hvor de skal hakkes helt perfekt. Santoku kniven kan selvfølgelig stadig bruges til urter, kød eller andre opgaver, såfremt man ikke har en anden køkkenkniv, der passer bedre til disse situationer. KLINGE I 67 LAGS CARBONSTÅL OG MED EN HÅRDHED PÅ 62 HRC Med sit knivblad smedet i 67 lags carbonstål, så har man ikke bare en kniv i en masse lag stål. Man har derimod en kniv med en utrolig høj HRC (stålhårdhed) på Rockwell-skalaen. Det er rigtig vigtigt at kigge efter, når man vælger sig en køkkenkniv, og faktisk meget undervurderet af de fleste personer. Jo højere en HRC, jo længere tid holder kniven sig skarp. Denne kniv, ligesom resten af knivserien, ligger på en HRC på hele 62. Dette er i den høje ende af skalaen, da en normal europæisk kokkekniv ligger på mellem 50-55. Du kan læse mere om Rockwell-skalaen her. SKÆFTE LAVET I G-10 KOMPOSIT, SOM ER TILPASSET HÅNDFORMEN Skæftet på santoku kniven er lavet i slidstærkt G-10 kompositmateriale. Udover at kniven kommer i et flot og stilrent design, så er skæftet også tilpasset håndformen. Dette gør ikke bare, at du får et bedre greb om kniven, men det formindsker også chancen for, at kniven “smutter” ud af hånden under madlavning. Derfor får man også en kniv, som man kan stole 100% på, og man kan dermed være hurtig, effektiv og præcis til at udføre de opgaver, som du bliver stillet overfor i køkkenet. --- 67 lags carbon stål smedet efter Damaskus-metoden Kniven er 30 cm. bladet udgør 18 cm. Vejer 247 gram 15 graders knivsæg 62 HRC på rockwell-skalaen. Skæfte i sort G-10 komposit som er tilpasset håndformen